• Eendracht '30 1 neemt koppositie over na zege op SV Spero

  29 nov 2021
 • Op het kunstgras in Elst trad Eendracht zondag aan tegen Spero. Vanwege de Coronamaatregelen wederom “met zonder” publiek. Op de ranglijst had Eendracht vier punten meer dan de gastheren. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd. Bij winst van de thuisclub vinden zij aansluiting bij de subtop. Bij een overwinning van Eendracht handhaven de groenwitten zich in ieder geval bij de top drie.

  Meteen na het eerste fluitsignaal forceren de gastheren zich een corner. De kopbal hieruit volgend belandt op de lat.  Een vroege waarschuwing voor Eendracht, ditmaal in oranje spelend tegen de ook in groenwit spelende thuisclub. In de 5e minuut volgt er een snelle Eendrachtaanval waarbij “oranje” uiteindelijk een corner krijgt te nemen. Eendracht kop de bal over. In de beginfase golft het spel op en neer in een hoog tempo. De gestaag neervallende regen zorgen samen met het ontbreken van publiek voor een “waterkoude” entourage. In de 8e minuut is er een grote kans voor Robin Rafael die op snelheid alleen op de keeper kan afstormen. Helaas voor Eendracht wordt de scherp ingeschoten bal onderschept door de keeper van de thuisclub. 

  Het lijkt een beetje de wedstrijd te worden van de corners. Want in een tijdspanne van de 15e tot de 30e minuut krijgen beide teams ieder drie corners te nemen.  Zonder resultaat overigens. Spero creëert een optisch veldoverwicht, zonder echt uitgesproken kansen overigens. Want Bas Roeloffs en Mirza Redzepagic hebben het samen met keeper Pim van Limbeek weer prima voor elkaar in de Eendrachtdefensie.

  Uit een snelle verre uittrap van keeper Van Limbeek ontstaat een kans voor Daan de Groot. Zijn linkerbeen blijkt niet zijn sterkste te zijn! Even later valt eigenlijk uit het niets de openingstreffer voor de thuisclub. Een doelpunt met onmiskenbaar buitenspelluchtje eraan. Eendracht voelt zich getergd en gaat op zoek naar de gelijkmaker. De verdiende gelijkmaker komt er in de 35e minuut. Daley Hoogakker, die na lang blessureleed weer steeds beter in z’n spel komt, schiet vanaf de zijkant vanaf 35 meter de bal op doel. Niets of niemand raakt de bal die door het doelgebied vliegt en bij de 2e paal tot verbazing van vriend en vijand binnen valt, 1-1. Nadat Robin Rafael op slag van rust nog een mooie kans kreeg op een goede pass van Ruben Janssen werd met die 1-1 stand de rust bereikt.

  Meteen na de rust neemt Eendracht brutaal weg een 2-1 voorsprong als Sem Volleberg attent is bij een misverstand in de Spero achterhoede en de keeper de bal onvoldoende wegwerkt en Volleberg van dichtbij de bal in het doel kan doen belanden. Eendracht put moed uit deze vroege voorsprong en heeft de wedstrijd onder controle. Helemaal toen linksback Jorick van de Kar, een aanval die hijzelf mee opzette, van dichtbij kon afronden, 1-3!

  In de 67e minuut komt bij Eendracht Lars Koopmans binnen de kunstgraslijnen. Hij komt in de ploeg voor de moegestreden Robin Rafael. Eendracht controleerde de wedstrijd maar komt toch nog weer in de problemen toen Spero in de 75e minuut de 2-3 op het scorebord liet zetten. Evenals vorige week wachtte er dus nog een spannend slotkwartier. Spero probeerde met opportunistisch spel nog de gelijkmaker te forceren. Maar verder dan een optisch slotoffensief kwamen de Elstenaren niet. In de 90e minuut kwam Jurre Grijsbach nog Daley Hoogakker vervangen. En toen de scheidsrechter voor het laatst floot en Eendracht verdiend de drie wedstrijden punten kon optellen bij het totaal wachtte er nog een verrassing …!? 

  Door puntenverlies op andere velden van mede-toppers Union en SDOUC konden de groenwitten zelfs naar de 1e plaats klimmen. Weliswaar met een wedstrijd meer dan de beide andere clubs in de top 3  …maar toch Eendracht koploper in de 2e klasse. Dat is niet slecht als de doelstelling handhaving is!

  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DCS op het programma. En die wedstrijd begint weer gewoon met 0-0 … en helaas nog steeds weer “met zonder” publiek! Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar als Eendracht er in slaagt om weer zo’n werklust ten toon te spreiden als tegen Spero en weer bereidt is als team voor de winst te gaan dan zit er wat in het vat.