• Eendracht '30 1 laat zich in slotfase aftroeven bij Volkel

    3 okt 2022
  • Bij de eerste uitwedstrijd van het seizoen heeft Eendracht zichzelf tekort gedaan. In en tegen Volkel waren de groenwitten zeker niet de mindere van de thuisclub. Al in de eerste minuut had er een voorsprong van Eendracht kunnen zien Enes Osturk kreeg een mooi cadeautje in de voeten geschoven van een verdediger van Volkel maar verrast als hij was van deze vroege kans wist hij het net niet te vinden. Eendracht kreeg voor de rust zeker de beste mogelijkheden maar ook Volkel liet zich horen middels zeker wel een stuk of 10 corners. Gaande de wedstrijd leek Eendracht zich meevoeren in de persoonlijke duels van de fysiek voetballende thuisclub. Wonder boven wonder was de ruststand 0-0.

    Na de thee was zette de thuisclub Eendracht onder druk en Eendracht was slordig in de opbpouw en op het middenveld en voorin werd door de grienwitten onvoldoende de combinatie gezocht. Daardoor kon Volkel de duels blijven winnen. Ruben Jansen leek Eendracht op een 1-0 voorsprong te brengen maar zijn goed doorgaan op de keeper werd bestraft met een handsbal. Hoe de scheidsrechter dat heeft kunnen constateren blijft een raadsel voor vriend en vijand.

    Tot in de 85e minuut leek het duel eindelijk dan ook uit te draaien op een gelijk spel. Maar toen kwam ineens de vlam in de wedstrijd en Volkel scoorde in 3 minuten tijd twee keer. Daarbij profiterend van de weifelend ingrijpende Eendracht achterhoede/middenveld.  Toen Robin Rafael meteen daarop  op een prachtige wijze de aansluittreffer scoorde werd het nog even spannend. Een kopbal van Aron Schnorrenberg betekende nog bijna de gelijkmaker. Maar het mocht niet zo zijn.

    Komende zondag speelt Eendracht thuis tegen de koploper, na 2 wedstrijden, Prinses Irene uit Schijndel. Wederom een onbekende tegenstander en dus weer een interessante wedstrijd waarbij hopelijk vele supporters de groenwitten komen ondersteunen. De wedstijd staat onder leiding van arbiter de Graaf en die fluit voor het begin van de match om 14.00 uur.