• Eendracht '30 1 hervat competitie met gelijkspel tegen DCS

  21 feb 2022
 •  Slecht weer, regen en wind dat waren de ingrediënten waarmee Eendracht na bijna 3 maanden de competitie moest hervatten na een door Corona vervroegde en verlengde winterstop. De weersomstandigheden waren helaas nou net niet die waarvan je zegt …fijn dat we weer mogen beginnen.  Toch begon de wedstrijd hoopvol voor de groenwitten. Meteen was er een kans voor Sem Vollenberg na een pass van Daley Hoogakker. Dat had al in de 3e minuut 1-0 kunnen zijn.  Maar DCS nam meteen het initiatief over en werd sterker en dat resulteerde al in de 8e  minuut tot een 0-1 voorsprong. Na een snelle en knap uitgevoerd counter. De linkerspits van DCS ontsnapt op snelheid en zijn voorzet wordt bij de 2e paal binnen getikt. Daarmee liep de thuisclub achter de feiten aan. Tot de 18e minuut een verre pass van Koen Hulshof op Daley Hoogakker die de bal vanaf rand van het strafschopgebied in de verre hoek, net buiten bereik van de keeper, schoot 1-1. Al in de 22e minuut is er een blessure van Mirza Redgepagic en Bas Roeloffs komt voor hem in de ploeg.  Het spel geeft een beeld van een op en neergaande strijd. En er is behoorlijk wat invloed van de straffe wind. Net voor de rust is er nog een kansje voor Tim van Ooijen na een voorzet van  Sem Vollenberg, de ingetikte bal wordt geblokt en het wordt slechts een corner. DCS krijgt ook kansjes maar Eendracht heeft veel meer balbezit.  Er zijn veel kleine overtredingen en er is veel oponthoud vanwege blessures. Vlak voor de pauze verlaat ook Sem Vollenberg nog geblesseerd het veld. Robin Rafael komt voor hem in het veld. En zo wordt ook de rust bereikt met de stand 1-1. 

  Na de pauze het zelfde spelbeeld; Eendracht de wat betere ploeg maar beide ploegen veel last van de harde wind. Linksback Jorick van de Kar gaat met een enkelblessure  naar de kant en  Lars Koopman komt voor hem in de ploeg. In de 10e minuut na rust een doelpunt voor Eendracht na een mooie combinatie met Daley  Hoogakker aan de basis. Een pass op Robin Rafael en diens voorzet wordt knap binnen geschoten door Daan de Groot., 2-1.

  Grote kans Robin Rafael op 3-1 waarbij hij alleen op de keeper af kan gaan ... maar de oplettende DCS keeper is de winnaar in het een-op-een duel. Even later weer een grote kans voor de groenwitten via weer Robin Rafael die het wellicht te mooi wil doen en de DCS verdedigers en de keeper redden met kunst en vliegwerk. Het spel gaat net als de wind op en neer en er komt dan ook een grote kans voor de bezoekers maar de bal waait voor langs. Een waarschuwing voor de groenwitten want DCS wordt sterker en legt zich niet zomaar bij een nederlaag neer. Daar tegenover heeft Eendracht pech  bij een geweldig schot op de paal van Ruben Janssen vanaf 20 meter. Dit had beslist een beter lot verdiend. Helaas laat Eendracht de tegenstander in de wedstrijd. Er volgt zelfs een penalty in de 35e minuut door een overtreding van Thiemen Dolle. ... Maar met een schitterende redding van Eendrachtkeeper Pim van Limbeek houden de groenwitten de krappe 2-1 voorsprong.

  Even later is er weer een grote kans voor Eendracht voor Daley Hoogakker, helaas weer net niet. Hoe lang wacht Eendracht om te scoren?  Dat is de vraag en het antwoord is zoals zo vaak … te lang en dan ja dan scoort de tegenstander 2-2. Onvoldoende oplettendheid en niet snel wegwerken van de bal wordt Eendracht fataal. Nog krijgt Eendracht kansen op de winnende treffer maar het vizier staat na zoveel weken zonder competitie voetbal nog duidelijk onvoldoende op scherp. Al met al een gelijk spel waar er voor Eendracht zeker meer had in gezeten.

  Zondag a.s. kan de Eendrachtploeg in Doetinchem tegen VIOD laten zien dat men wel scherp kan zijn en daar voor dan bv. het spel en het resultaat van de uitwedstrijd tegen Spero in Elst als voorbeeld nemen en dus ook de volle winst mee naar Mook terug nemen.