• Eendracht '30 1 doet het uitstekend tegen BVC '12 en pakt verrassend punt

14 sep 2021
  • In de tweede wedstrijd in de poulefase om de strijd om de districts KNVB beker speelde Eendracht jl. zondag zeer verdienstelijk met 0-0 gelijk tegen BVC’12. De formatie van Eendrachttrainer Kazlouskas gaf BVC verrassend goede tegenstand. De groenzwarten uit Beek waren bijna allemaal een wat forsere uitvoering van de Eendrachtspelers. Niettemin gaf de thuisclub uitstekend verweer en met een tomeloze energie en inzet maakten ze het de bezoekers aardig lastig.

Het centrale duo achterin bij Eendracht, Bas Roeloffs en Mirza Redzepagic, hadden de zaakjes prima voor elkaar en werden daarbij ondersteund door een in goede vorm verkerende keeper Pim van Limbeek. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Eendracht dat zich diverse malen prima onder de optische druk van de tegenstander wist uit te voetballen. Bij balverlies zaten de groenwitten er kort op en gaven de BVC-ers weinig ruimte. Robin Rafael en Ruben Janssen hadden mooie mogelijkheden om de score te openen. Daarentegen moest Eendrachtkeeper Pim van Limbeek ook een aantal keren zijn niet geringe keepers kunsten aanwenden. Zodoende ontspon zich een levendige eerste helft die weliswaar met 0-0 werd afgesloten maar waar ook zomaar vier, of meer, doelpunten hadden kunnen vallen.

Na de thee was in feite eenzelfde spelbeeld te zien maar ging BVC wel nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. Maar evenals voor de rust bleef Eendracht steeds zoeken naar de voetballende oplossing en aanvoerder Tim van Ooijen was daarbij de centrale speler. Langzamerhand ging ook de vermoeidheid een rol spelen bij Eendracht. Bij de gasten was het de frustratie over het uitblijven van doelpunten dat zorgde voor enige irritatie.

In het laatste kwart was Pim van Limbeek wederom in de hoofdrol en hij bleef, met hulp van z’n verdediging en wat ”kunst en vliegwerk” onverslaanbaar. Eendracht daarentegen stuitte ook in het laatste kwartier driemaal op de ook in goede vorm verkerende BVC keeper. Tim van Ooijen, Ruben Janssen en Ruben Rafael kregen goede kansen maar de BVC keeper maakte de kansen onschadelijk. Zo werd na 98 minuten het eindsignaal gegeven en trok de thuisclub een mooi doelpuntloos gelijkspel over de streep. Komende zondag is de laatste poulewedstrijd van de beker in en tegen Woezik, aanvang aldaar om 14.30 uur.