• Eendracht '30 1 delft onderspit in derby tegen Union

    16 mei 2022
  • In de wedstrijd van Eendracht tegen Union jl. zondag was het toch weer improviseren met de opstelling voor Eendrachttrainer Kazlauskas. Drie overwinningen op rij hadden blijkbaar veel kracht gekost want er waren weer de nodige blessures. Maar die 9 punten in de laatste 3 wedstrijden zorgden ook voor plaats 4 op de ranglijst. Maar goed ook want iedereen kan van iedereen winnen in deze spannende editie van de 2e klasse i. Uit naar Union is altijd lastig en zeker met de zomerse omstandigheden op het kunstgras in Malden-noord. Toch hield Eendracht het bijna tot de rust vol. Bijna want in de 43e en 48e minuut scoorde de thuisclub en gingen de groenwitten alsnog met 2-0 achterstand de rust in. Waarbij het overigens ook zomaar 6-3 met de rust had kunnen staan gezien het aantal kansen voor beide ploegen.

     

    Toen de scheids na de pauze wel heel makkelijk een penalty gaf aan Union werd het 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Toen even later de 4 - 0 op het scorebord kwam leek Eendracht dichtbij een afstraffing. Maar Union nam flink wat gas terug en Milan van Leth kon twee maal goed doorgaan en zag hij zijn enorme drive en inzet beloond met twee mooie goals en daarmee gaf hij ook de stand een wat draaglijker aanzicht, 4-2.

    Zondag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen Vorden op het programma. Aanvang 14 uur. Hopelijk zijn er dan weer wat meer blessures onder controle en kan de mooie plaats in de subtop geprolongeerd worden.