• Eendracht '30 1 blijft ondanks kansenregen steken op gelijkspel

2 nov 2019
  • In de uitwedstrijd tegen DVC’26 in Didam zondag verviel Eendracht weer in een zich repeterende fout. Men begon te slap aan de wedstrijd en dan wordt het tegen clubs als DVC’26 een hele lastige! Het niet met volle inzet en concentratie van start gaan deed Eendracht uiteindelijk weer de das om.

Een eerste serieuze aanval van de gastheren over hun rechterkant had dan ook een doelpunt tot gevolg. Vanaf de rechterkant kon de tegenstander vrijwel zonder tegenstand een voorzet geven en ook in het centrum was men nog niet helemaal wakker. Bas Schoolmeester kon de bal meteen uit het net halen. Hierna was Eendracht wel bij de les. De tegenstander werd onder druk gezet en er volgde een fase waarin Eendracht de veel betere ploeg is en zich ook kansen creëert. In de 16e minuut komen de groenwitten dan ook verdiend op 1-1 via een magnifieke goal van Milan van Leth, die vanaf links komend een tegenstander passeert en vanaf net buiten de 16 verwoestend uithaalt.

Daarna lijkt het een kwestie van tijd voordat Eendracht op voorsprong zou komen, maar de thuisclub schuwt harde overtredingen niet en probeert Eendracht daarmee uit z’n spel te halen. De vele overtredingen maken echter niet veel indruk op de scheidsrechter. Een aantal vrije trappen op de rand van het strafschopgebied leveren nog niet het gewenste resultaat. De vele groenwitte aanvallen sterven in schoonheid, door de acties te ver door te voeren of door fors/fair ingrijpen. Een regelrechte penalty wordt ook door de scheidsrechter weggewuifd. Al met al geeft het een heel onrustig spelbeeld en ook de warrig fluitende scheids leverde hier een bijdrage aan. Als uit een van de spaarzame counters van DVC een corner ontstaat en Freek Kornelis de bal ook nog zodanig raakt dat hij z’n eigen doelman passeert staat Eendracht met 2-1 achter. Dezelfde speler is op slag van rust heel dichtbij de gelijkmaker maar ziet de uit een corner afgeslagen bal op de lat uiteenspatten. Met een 2-1 voorsprong voor de thuisclub worden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

Na de rust gaat Eendracht op zoek naar de gelijkmaker. Er komen kansen, meteen al in de eerste minuut na de rust. Een grote kans voor Carlito de Zeeuw die echter de verkeerde kant op draait en daar stand op twee tegenstanders. Even later een goede mogelijkheid voor Milan van Leth. Eendrachttrainer Bas van Bon moet kiezen voor meer aanvallende power en daarom komt in de 57e minuut Sem Volleberg in de ploeg voor Dardan Gabrica. Niet veel later komt Joop van der Valk binnen de lijnen voor Milan van Leth. Bas Roeloffs kan hierdoor een linie doorschuiven en voor meer aanvallende impulsen zorgen. DVC doet er echter alles aan en de strijd wordt feller en feller. Een schot van Mels Willems had een beter lot verdiend.

In verschillende situaties voor het doel van DVC valt de bal steeds net niet goed voor een Eendrachtvoet of de paal en lat staan in de weg. Als in de 78e minuut de mee opgekomen Daan van Geenen de meer dan verdiende 2-2 binnenschiet lijkt de overwinning er ook nog in te zitten, maar de thuisclub verweert zich kranig en loert gevaarlijk op de counter. Echter, hoeveel 100% kansen en goede mogelijkheden Eendracht ook kreeg in de eindfase de bal wilde er niet in. In de slotfase was zelfs de thuisclub nog dichtbij de driepunter toen ze vanuit de counter in een keer in een man meer situatie voor Bas Schoolmeester opdoken. Gelukkig voor Eendracht speelde DVC dit niet goed uit.

Zodoende stond na 93 minuten de eindstand 2-2 op het scorebord. Eendracht blijft hiermee buitenshuis ongeslagen maar moet het zichzelf aanrekenen dat de vele kansen niet werden omgezet in uiteindelijke winst. Trainer Bas van Bon zal deze week nog moeten puzzelen om een dusdanig team samen te stellen dat er klaar voor is om komende zondag tegen het bezoekende Union de punten op de Maasvallei te houden.