• Eendracht '30 1 behoudt ongeslagen status in uitwedstrijden: 1-1 tegen VV Vorden

  14 feb 2020
 • 'Vorden uit, altijd lastig' en hoewel deze wedstrijd pas twee maal tegen op het programma stond mogen we rustig stellen dat deze stelling een waarheid is als een koe. Nu was er niet alleen de op z’n zachtst gezegd de niet optimale toestand van het veld maar ook nog storm Dennis waarmee beide ploegen te dealen hadden. Het leverde een zware strijd op met een pubtendeling als resultaat.

  Bij Eendracht stond Jurre Grijsbach op de plaats van de wegens familieomstandigheden afwezige Tim van Ooijen. Na een wat weifelend begin groeide Jurre in de wedstrijd en ging vooral in de tweede helft als de brandweer, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie waardering middels de titel Eendracht Man of the Match. Al in de 5e minuut was er de eerste kans voor Eendracht na een uitbraak via Ruben Janssen, met een pass op Milan van Leth die zijn schot vanaf 15 meter gestopt zag worden door de keeper.

  Het was al meteen een rommelige wedstrijd. Beide ploegen wilden vanaf het begin hun visitekaartje afgeven en gingen stevig de duels in. Ook het moeilijk bespeelbare veld en vooral ook de stormachtige wind leverden vele klutssituaties waarbij de scheidsrechter niet altijd gelukkig was in zijn beoordeling en het gegeven voordeel ook nog vaak wegwaaide. Na een klein kwartier is er een mogelijkheid voor Daley Hoogakker uit een knappe pass van Carlito de Zeeuw. Even later een voorzet van Bas Roeloffs na een mooie rush over links maar de bal gaat voorlangs zonder dat iemand er tegen aanloopt.

  Er zijn dus mogelijkheden en kansjes voor de groenwitten maar ook de thuisclub laat van zich horen. Gelukkig steekt Eendrachtkeeper Bas Schoolmeesters weer in goede vorm. Door het forse spel van beide teams ontstaan er nog al wat blessure behandelingen en ook dat komt de rust in het spel niet ten goede. Het blijft dus rommelig want goed voetbal is ook onmogelijk door de sterke wind. In de 25e minuut komt een lage voorzet van Daley Hoogakker bij Carlito de Zeeuw die geen enkele ruimte krijgt en van dichtbij op de Vordense keeper stuit. 

  Vorden laat zich ook gelden in aanvallend opzicht en weer is Bas Schoolmeesters op z'n post en tikt nu een venijnig schot over. De wedstrijd wordt harder en harder en er ontstaat links en rechts wat irritatie na wel of niet vermeende overtredingen. Vlak voor de rust ontstaat er weer zo’n situatie en Eendracht aanvoerder Mels Willems mag als beloning dat hij probeert te sussen met rood de kleedkamer opzoeken evenals een speler van Vorden die ook als dader wordt aangewezen. De rust wordt verder zonder kleerscheuren bereikt met een 0-0 stand.

  Na de thee gaan beide tientallen weer verder, gejaagd door de wind. Eendracht geeft het eerste gas en al meteen bij zowat de eerste beste aanval krijgt, de weer veel arbeid verzettende, Ruben Janssen een mooie kans na een listig balletje van Daley Hoogakker. Het schot van Ruben gaat echter hard over het Vordense doel. Even later bij een counter van Vorden waait, een als voorzet bedoelde bal, maar net voorlangs het Eendrachtdoel. Zo ontstaat er een spannende strijd en lijken de oververhitte gemoederen van vlak voor rust weer wat gesust en concentreren de beide teams zich meer op het spel met de bal, de tegenstander en storm Dennis. De wind neemt gedurende de 2e helft weer forst toe. Toch ziet Ruben Janssen kans een prachtige pass te geven op de diepgaande Daley Hoogakker die, als Marco van Basten in z’n beste dagen, de keeper van de thuisclub kansloos laat en Eendracht daarmee op een 0-1 voorsprong zet.

  De thuisclub geeft zich uiteraard niet gewonnen en zet druk maar is in eerste instantie nog niet gevaarlijk. Sterker nog, Eendracht krijgt mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden o.a. middels een uitbraak via Daan van Geenen. De wedstrijd wordt door de op en neer gaande strijd en doordat beide ploegen, ondanks of dankzij, de wind kiezen voor lange ballen steeds rommeliger. Vorden krijgt kansen op de gelijkmaker maar de Eendrachtachterhoede staat goed. In de 65e minuut wordt bij Eendracht de aangeslagen Bas Roelofs vervangen door Thieme Dölle. Even later is Eendracht weer in de aanval en alleen middels een overtreding kan Carlito de Zeeuw gestopt worden. Diens vrije trap gaat echter, gedragen door de wind, hoog over het doel van de thuisclub. In de 70e minuut moet Bas Schoolmeesters tot het uiterste gaan om een vrije trap van Vorden over te tikken. Ruben Janssen verlaat dan moegestreden het veld en Sem Volleberg komt zorgen voor weer wat snelheid in de voorhoede.

  Dan slaat het “noodlot” toe en een communicatiestoring bij Eendracht vlak voor het doel zorgt ervoor dat een speler van de thuisclub de bal van dichtbij binnen kan tikken: 1-1. Dan resten er nog een kleine tien spannende minuten. Is een van beide ploegen nog bij machte om de overwinning over de streep te trekken? Vorden krijgt nog een levensgrote kans maar de bal gaat gelukkig voor Eendracht net voorlangs. Ook Eendracht krijgt nog wat kansjes maar als uiteindelijk de scheidsrechter fluit voor het einde mogen beide ploegen tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel.  

  Eendracht blijft hiermee zijn ongeslagen status in uitwedstrijden behouden, maar door de winst van koploper MASV is het gat met de Arnhemmers nu wel 5 punten geworden. Op de zondag na carnaval, 1 maart, staat de wedstrijd tegen SDOUC op het programma. De ingelaste wedstrijd die na de algehele landelijke afgelasting vanwege de storm op zondag 9 februari niet is door gegaan. Zondag 1 maart dus Eendracht ’30 1 – SDOUC 1 op sportpark de Maasvallei aan de Bovensteweg in Mook. Aanvang 14.00 uur.

  Een mooie en gezellige Carnaval allemaal!