16 april 2018 - Voetbal

Rood Wit uit ... altijd lastig ! 2-2

Eendracht begon met, vanwege schorsingen en blessures, een wat gewijzigde basis aan de wedstrijd tegen Rood Wit. Bij de thuisclub daarentegen kon men eindelijk weer eens beschikken over een bijna volledige selectie. In de beginfase was het voor beide teams even aftasten en zoeken. Maar de groenwitten namen toch het initiatief. Er ontstonden wat mogelijkheden voor Eendracht maar van echte kansen was in de beginfase nog geen sprake. Wat wel duidelijk was dat Rood Wit vrij snel de lange dieptepass hanteerde op hun balvaste spitsen.

Toch was het Eendracht dat de eerste kansen kreeg. Dennis Watson was twee keer in scoringspositie maar beide keren was de afronding onder de maat. Eendracht was en bleef wat sterker en ook feller dan de thuisclub maar na een half uur spelen opende Rood Wit wel de score, toen Khalid El Haddouti oog in oog met Michiel profiteerde van een misverstand in de Eendracht-defensie. Dit was in feite de eerste echt gevaarlijke Rood Wit aanval. Eendracht stroopte de mouwen op en Rood Wit moest een tandje bij schakelen dat leverde Eendracht een serie vrije trappen en corners op die nog niet het gewenste resultaat opleverden. Tot op slag van rust toen Remco Benders een voorzet van Milan van Leth beheerst tegen de touwen kopte en daarmee was de ruststand een mooie weergave van de verhouding in het veld, 1-1.

In het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg al snel een onbegrijpelijke strafschop. Vriend en vijand keek verrast en vragend naar de steeds warriger fluitende scheidsrechter. Er was geen enkele aanleiding toe, maar toch besloot “de man in het geel” de bal op de stip te leggen. Bij het fluiten voor deze "overtreding" zijn er bij elke corner en vrije trap wel penalty's te geven! Maar Wesley Klomp liet zo’n mooie kans uiteraard niet liggen en profiteerde vanaf de penaltystip, 2-1. Maar niet veel later kopte Remco Benders wederom een corner van Watson tegen de touwen: 2-2. Eendracht zette hierna nog eens aan en met onderstreepte met wisselspelers Justin Schuurmans en Wout Lamers de aanvallende bedoelingen. Rood Wit moest de wedstrijd met tien man uitspelen, toen rechtsback Jimmy Geerlings ietwat onbesuisd inkwam bij Benders. Ook hier overdreef de referee met rood waar geel was op z’n plaats geweest. Er leek alsnog een overwinning in het vat te zitten voor de groenwitten maar ondanks dat Eendracht tegen 10 man nog een slotoffensief ontketende hield de defensie van de thuisclub stand en was uiteindelijk de 2-2 de terechte einduitslag. Mede dankzij ex-trainer Zsolt Kovacs ( nu bij sv Hatert) loopt Eendracht, ondanks het gelijke spel, toch verder uit: SV Hatert won namelijk geheel onverwacht met 2-0 bij DIO’30 in Druten waardoor Eendracht zes punten los staat van DIO’30. Volgende week gaat de Eendracht naar sportpark de Kwakkenberg om aldaar de strijd aan te binden met vv Trekvogels (aanvang 14.30 uur).

 

 


Overige