23 april 2018 - Voetbal

Oprichting Scheidsrechterscommissie

Sinds afgelopen winter is er een scheidsrechterscommissie opgericht binnen de vereniging. Dit is gebeurd naar aanleiding van het probleem dat er een wekelijks tekort aan scheidsrechters binnen de vereniging is.

Vanuit zowel het Bestuur als de Technische Commissie van Eendracht is er besloten om een scheidsrechterscommissie op te zetten met als doel de teams zoveel mogelijk te ontlasten van het zoeken naar een scheidsrechter.


De scheidsrechterscommissie bestaat uit Martin van Els, Jeroen Willems, Julian Paardekooper, Patrick Rosmalen en Twan Lucassen. De aanspreekpunten van de commissie zijn Jeroen Willems en Martin van Els. Daarnaast zijn er in totaal 12 leden vanuit de vereniging bereid gevonden om deel te nemen aan de scheidsrechterspoule. Hiermee wil de scheidsrechterscommissie zoveel mogelijk wedstrijden voorzien krijgen van een scheidsrechter.

Helaas kan de commissie geen garantie bieden dat ook daadwerkelijk alle wedstrijden voorzien worden van een scheidsrechter in het lopende seizoen, aangezien we hierbij ook rekening moeten houden met de privésituatie van elke scheidsrechter. De doelstelling van de scheidsrechterscommissie is om vanaf het seizoen ’18-’19 bij elke voetbalwedstrijd vanaf O13 van een scheidsrechter te voorzien. Uiteraard wil de commissie ook proberen de jeugd enthousiast te krijgen om binnen de vereniging zelf wedstrijden gaan fluiten.

Op maandag 23 april en de woensdagen 16 en 23 mei zal er voor zowel de O13 en O15 een spelregelavond gehouden worden. Deze zal worden gegeven door een scheidsrechter die ook scheidsrechterscursussen geeft en zelf op Jupiler League niveau ervaring heeft. Hierdoor hopen wij dat de jeugd enthousiaster wordt over het ‘scheidsrechter vak’. Daarnaast willen we als club leden de mogelijkheid bieden om zichzelf door te ontwikkelen door een scheidsrechterscursus aan te bieden. Deze cursus zal worden gegeven bij voldoende belangstelling meerdere malen per jaar bij een club in de buurt.

 

Uiteraard neemt Eendracht’30 de kosten voor haar rekening, daarnaast wordt diegene die slaagt voorzien van een mooi scheidsrechter tenue.

Momenteel zitten we als scheidsrechterscommissie nog in een experimentele fase maar de eerste stappen zijn gezet. We vragen om begrip voor het feit dat nog niet alle wedstrijden standaard van een scheidsrechter voorzien kunnen worden, maar dit is voor de toekomst het streven van de commissie.

Uiteraard staan wij open voor tips die tot verbetering leiden van dit proces.

 

Met sportieve groet,

De Scheidsrechterscommissie


Overige