17 december 2017 - Voetbal

Na 1-0 winst op sv Hatert, Eendracht met “titel Vice-Herbstmeister” onder de kerstboom

Wie aan het begin van deze competitie zou hebben gezegd dat Eendracht tijdens de winterstop op de 2e plaats zou staan als debutant in de 3e klasse zou zeker voor gek zijn verklaard. En toch is dat momenteel de positie op de ranglijst van de groenwitten na de 1-0 winst op sv Hatert. Een mooi resultaat van de hele selectie, met begeleiding en trainer Fred Razing en assistent Freek Kornelis. Een verrassend resultaat wellicht maar wel een groot compliment waard. En nu eerst even een paar weekjes van genieten maar wel in het achterhoofd houden: “na de winter begint de competitie pas”!

De wedstrijd tegen sv Hatert de ploeg van Zsolt Kovacs de trainer die Eendracht naar de 3e klasse bracht was er niet een van hoogstaand niveau. Maar waar voor de rust de zon nog voor een beetje warmte zorgde moest na de pauze de spanning en de strijd voor opwarming zorgen. Dat de3 rust werd bereikt met een bloedeloze 0-0 mag sowieso een klein wondere heten. De thuisclub had al na 10 minuten op 2-0 voorsprong kunnen, nee moeten, staan. Maar Dardan Gabrica vergat een cadeautje van de Hatert achterhoede “uit te pakken” en te verzilveren en ook Mels Willems en Carlito de Zeeuw lieten na de trekker over te halen. Zodoende bleef het 0-0 en dat gaf de gasten toch ook zelfvertrouwen en Eendracht mocht een aantal keren in de handen knijpen dat de Hatert voorwaartsen ook het vizier niet op scherp hadden staan. Bovendien was keeper Bas Schoolmeesters weer een prima vervanger van de geblesseerde Michiel Peeters Weem.

Na de rust kwam bij Eendracht Mikey Lebbing in de ploeg voor Dardan Gabrica en dat gaf Eendracht meer aanvallende kracht en voetbalvernuft. De roodblauwen moesten regelmatig aan de handrem trekken en met name de weer balvaste Mikey Lebbing was vaak de pineut. De voor de rust prima leidende scheidsrechter was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen en de strijd werd daardoor feller en harder. Op rechts kwam Milan van Leth een aantal malen heel goed door maar de eindpass was nog niet zuiver genoeg. Aan de linkerkant werd Bas Roeloffs vervangen door de goed invallend Sjoerd Bosch die wat meer “body” bij de groenwitten binnen de lijnen bracht. En dat was nodig ook want de gasten waren inmiddels ook van plan om voor de kerst met een overwinning af te sluiten.

Aanvallend bleef ook Hatert dus gevaarlijk maar echt doelrijpe 100% kansen waren er niet voor ’t team van Kovacs. De thuisclub kwam er echter steeds dichterbij een doelpunt. Een gericht schot van Mikey Lebing scheerde net over het doel evenals schoten van Carlito de Zeeuw en Mels Willems. In de 65e minuut is Milan van Leth over rechts weer ‘ns los van zijn tegenstander en geeft een afgemeten pass op Mikey Lebbing dit vanaf de 16 meter lijn de bal precies rechtsonder in de hoek van het doel schiet, 1-0. De gasten gaven zich echter niet gewonnen en ze schakelden nog ‘ns een tandje bij. In deze fase lopen de gemoederen onnodig hoog op omdat de scheidsrechter nalaat stevig op te treden bij diverse ontoelaatbare charges. Uiteindelijk kan Eendracht het zich weer !!! veroorloven om het duel niet voortijdig te beslissen! Mels Willems, Carlito de Zeeuw en Sjoerd Bosch halen de trekker niet over en de verdiende genadeklap voor Hatert blijft dan ook uit.

Het was zuur voor Milan van Leth dat de scheidsrechter geen clementie kende toen de jeugdige Eendrachtspeler in de hitte van de laatste wedstrijdminuut de bal wat te hard en te ver buiten de lijn schoot. Daardoor was het toch nog even spannend. Maar ondanks een klein slotoffensiefje van Hatert blijft de Eendrachtdefensie weer keurig overeind en is de “titel” “Vice Herbstmeister” een feit voor de groenwitten. Een onverwacht mooi resultaat om van te genieten onder de kerstboom


Overige