09 november 2017 - Voetbal

Mooi afscheid Marc Hulsman als speler eerste elftal

Marc Hulsman in actie tegen sv Heumen (FOTO: Rob Koppers)

Marc Hulsman stopt na zo'n veertien jaar als speler van het eerste elftal. Zaterdagavond speelde hij tegen Juliana '31 1 zijn laatste wedstrijd.

Voor ’t eerst sinds een groot aantal jaren speelde Eendracht zaterdag weer eens een officiële wedstrijd tegen Juliana’31 Malden. Want in de districtsbeker haalde Eendracht sinds mensenheugenis weer eens de 2e ronde en daarin kwam “uit de hoge hoed” van de KNVB de derby … De wedstrijd tegen de grote buurman uit Malden, Juliana’31 werd eervol verloren met 1-3, na een mooie ruststand van 1-1. Uiteindelijk was het klasseverschil tussen Hoofdklasse en 3e klasse toch te groot en de roodgelen gaan dan ook verdiend een ronde verder in de strijd om de districtsbeker. Voor Eendracht stond deze wedstrijd ook in het teken van het afscheid van Marc Hulsman als 1e elftalspeler. Na 14 seizoenen vond Huls het genoeg en gaat hij “afbouwen” in ons 3e elftal. Met een knetterend vuurwerk en andere cadeaus werd Marc bedankt voor zijn tomeloze inzet voor het Eendracht vlaggenschip.


Met het afscheid van Marc komt er een einde aan een lange Hulsman dynastie op het wedstrijdformulier van Eendracht 1. Vader Paul, oom Riny en neven Bart en Rob gingen hem voor. Marc werd als speler van het eerste elftal geroemd om zijn onverzettelijkheid. Spitsen kwamen bij hem zelden ongeschonden uit de strijd.

Marc was jarenlang hét gezicht van Eendracht 1 en maakte diverse promoties en degradaties mee. Of het de dag voor de wedstrijd nou heel vroeg of heel laat werd, Marc stond altijd zijn mannetje in het hart van de verdediging.

Marc Hulsman in actie tegen sv Heumen (FOTO: Rob Koppers)


Overige