25 april 2018 - van de Voorzitter

Meespelen om het kampioenschap in de 3e klasse!

wie had dat durven dromen?

Wie vooraf ook maar had durven dromen van een kampioensschap in de 3e klasse was niet meer serieus genomen. Na de promotie afgelopen seizoen van de 4e naar de 3e klasse was klasse behoud de doelstelling. Nu 4 wedstrijden voor het einde hebben de mannen van onze trainer Fred Razing de 1e plaats stevig in handen en zijn niet van plan om deze nog af te geven. We moeten de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is maar het komt nu wel erg dicht bij. In 1981 is er voor het laatst een echt kampioenschap behaald door ons 1e voetbal elftal dat toen promoveerde van de 1e klasse naar de hoofdklasse van de onder afdeling Nijmegen. Na 37 jaar kan er nu weer geschiedenis geschreven worden met een kampioensschap en een promotie naar de 2e klasse KNVB.

Met vier wedstrijden te gaan, 6 mei tegen Eldenia thuis, 13 mei Brakkenstein thuis, 20 mei Hatert uit en 26 mei RKSV Driel thuis wil ik iedereen, jong en oud oproepen om ons eerste elftal te steunen. Zij kunnen alle steun gebruiken met spandoeken, ballonnen, shirts, sjaals en alles wat groen wit is kun je onze jongens aanmoedigen en er een mooie sfeer van maken. Kom naar de laatste vier wedstrijden onze spelers verdienen het!

Wie het ook verdienen zijn juist onze supporters. Veel wedstrijden werden gespeeld in extreme koude, regen en enorme warmte. Maar dat weerhield onze supporters er niet van om onze jongens te steunen. Zelfs bij de meeste uitwedstrijden waren er meer supporters van Eendracht dan van de thuisspelende ploeg. Al deze supporters verdienen een dikke pluim en hopelijk worden zij beloond met een kampioensschap.

Niet alleen voor ons 1e elftal loopt de competitie ten einde. De meeste teams zijn bezig met hun laatste wedstrijden. Ook zij spelen nog voor een kampioensschap, strijden tegen degradatie of doen hun best om nog een paar wedstrijden te winnen. 

Ook onze meiden teams doen het bijzonder goed. Meisjes O15 maken een bijzonder seizoen door in de Hoofdklasse waarin ze onder andere spelen tegen teams uit Lelystad, Putten en Apeldoorn. Met een plaats in de middenmoot houden zij zich prima staande.

Maar ook de Meisjes O17 doen het bijzonder goed in de eerste klasse en hebben nog alle kans op een kampioensschap. Er is sowieso veel belangstelling voor het meisjes voetbal. Bij de onlangs gehouden stuif- in waren 40 belangstellende meisjes. Dus heb je zin om te gaan voetballen meldt je alvast aan voor het volgende seizoen.

Dat kan natuurlijk ook bij onze Korfbal teams. Onze jongste pupillen kunnen nog wel een paar speelsters gebruiken. De A1 en het 1e team hebben de elkaar in de armen genomen door ook een keer gezamenlijk te trainen en daarmee te denken aan de toekomst van het korfbal bij Eendracht. Zowel het 1e team als de A1 en de E1 houden zich momenteel prima staande in hun competities.  

Ondanks dat het einde van het seizoen in zicht is zijn alle vrijwilligers nog volop in de weer om alles organisatorisch goed te laten verlopen. Een van de laatste initiatieven is het oprichten van de scheidsrechters commissie. Zij gaan trachten om de elke thuis wedstrijd te voorzien van een scheidsrechter en daarmee de leiders te ontzien. Daarnaast is het doel om de jeugd de spelregels goed te leren, respect voor de scheidsrechter te laten krijgen en te interesseren voor het vak van scheidsrechter. Ook hopen we hiermee de scheidrechters echt een plaats binnen de vereniging te geven.

Al met al gaan we weer een mooi einde van het seizoen tegemoet. En ook nu nog moeten we het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. En wie weet gaan we dan weer geschiedenis schrijven.

Ik zou zeggen laat het maar gebeuren!

Veel plezier!

Met sportieve groet,

Eendracht’30

Charles Eltink

Voorzitter


Overige