12 juni 2018 - Voetbal

Jeugdkamp 2018 in Someren!

Vrijdag, 8 juni, was het dan eindelijk zover…………het jeugdkamp van Eendracht begint. En wij, Evert, Fabio en Emiel, gaan voor de 4e keer het jeugdkamp organiseren. Leuk! Vroeg in de ochtend begonnen met alle spullen op te halen en te laden. Voor 134 man (95 kinderen en 39 begeleiders) heb je toch wel heeeeel veel nodig. Hieronder een klein stukje van de lijst:

  • 38 broden
  • 170 puntbroodjes
  • 220 bolletjes
  • 185 hamburgers
  • 185 varkenshaas satéstokjes
  • 32 pakken Fristi
  • 32 pakken Chocomel
  • 180 eieren
  • 5 kilo koffie
  • 14 kilo appels

En nog veel andere spullen uiteraard.

 

Om 13:30 uur hebben we alles verzameld en vertrekken we naar Someren. We zijn ondertussen toch wel aardig ervaren en zijn gewoon ruim 1 uur te vroeg op locatie in Someren……..tijd voor de organisatie om naar het centrum van Someren te gaan en op een terras nog even van de rust te genieten ????.

Dan, rond 16:30 uur, begint het uitladen en kamers voorzien van teams. Het is ook voor ons als organisatie even uitzoeken allemaal omdat de locatie in Someren helemaal vernieuwd en verbouwd is. Al snel is het 18:00 uur en de hoogste tijd om iets te eten voordat alle kinderen aankomen.

 Bekijk hier de foto's

Nadat alle ouders de kamers hebben gezien en de koffie op hebben worden ze naar huis gestuurd zodat wij met het programma kunnen beginnen.

Eerst worden de teams bekend gemaakt, altijd spannend bij wie je komt. Met dit team breng je ten slotte een groot deel van het kamp door, nl. eten, spellen, opruimen. Alleen de nacht breng je met je eigen voetbalteam door.

Daarna de kampregels doorgenomen en dan direct de eerste teamopdracht, de teamvlag maken en de teampresentatie voorbereiden.

Rond 21:30 uur beginnen we met het chips-spel. Wat hebben we gelachen! Het gehele team moest gezamenlijk een zak chips van tafel opeten. Niet moeilijk he? Maar met de handen op de rug wordt het toch een stuk lastiger ????.

Daarna nog lekker voetballen en aan de teamvlag en de presentatie werken. Tussendoor komt er nog een lekker broodje knak langs.

Om 24:00 uur gaat iedereen naar de slaapkamer. Zoals je zult begrijpen wordt dit een groot feest. Op de bovenverdieping, waar de alle leden van JO08 t/m JO11 de kamer hebben, ontstaan op de gang verschillende kussengevechten. Wat een schik hebben ze gehad, heerlijk!

Na een lange onrustige nacht beginnen we om 07:30 uur met het klaarmaken van het brood. 14 broden moeten worden gesmeerd. Met 8 personen loopt dit als een trein. 90 eieren worden gebakken door Mark en Geert. Heerlijk, wat een verwennerij voor de kinderen (de begeleiding vindt het ook heerlijk!). Om 08:00 uur moet iedereen het bed uit om rond 08:30 uur aan het ontbijt te zitten. En hoe onrustig het op sommige kamers ook was, iedereen zit op tijd aan het ontbijt! We hebben dit jaar een jarige in ons midden, Lucas Wahl is jarig en uiteraard wordt er voor hem gezongen…….niet iedereen even enthousiast maar dit ligt niet aan Lucas maar meer aan de avond/nacht er voor ????.

 

De zaterdagochtend starten we met fantastisch weer aan de verschillende spelletjes. Deze zijn weer fantastisch georganiseerd door Dennis, Bas en Michael. Alle kinderen en begeleiders hebben het geweldig naar hun zin.

Na deze leuke spellen en de lunch begint het voetbaltoernooi. Op 2 velden wordt hard gestreden om de overwinning. Halverwege het toernooi wordt het spel stilgelegd om lekker te eten, lekker BBQ’en. Dit was lekker strak georganiseerd, al zeggen we het zelf ????.  Veel kinderen zijn moe en Pedro is zo moe dat hij met zijn op tafel in slaap valt ????.

Iedereen bedankt voor het bereiden van het diner!

 

Nadat het eten is gezakt gaan we door met het voetbaltoernooi. Rond 21:00 uur is het voetbaltoernooi afgelopen na een spannende finale komt Marokko als na penalty’s als winnaar uit de bus.

Met het geweldige weer hebben we tussendoor de verschillende watergevechten gehad. Vele kinderen en begeleiders zijn zeiknat geweest maar wat hebben we gelachen!

 

Nu het later op de avond is wordt het tijd voor het kampvuur. We maken nog een groot kampvuur waar we met z’n allen lekker om heen kunnen zitten.

Rond 22:30 uur is goed te merken dat het de avond ervoor erg onrustig was. De kinderen willen naar bed en om 23:00 uur is het op de meeste kamers lekker stil. Je hebt natuurlijk altijd een paar volhouders, maar zelfs die laatste geven het al snel op.

 

Zondagochtend om 07:30 uur zouden we weer beginnen met het brood klaar maken. Verschillende ouders/begeleiders zijn weer hard bezig met brood smeren en het inschenken van 150 bekers chocomel/fristi/melk. Mark en Geert, onze eierbak-koningen zijn weer 90 eieren aan het bakken….jammie. Geweldig. Nog bedankt heren!

Na het ontbijt gaan we de kamers leegruimen en het hele gebouw opruimen. Wat kunnen kinderen toch hard werken……als ze er maar punten voor krijgen ????.

Om 10:00 uur beginnen we met de laatste activiteit van het weekend, voetgolf. Deze activiteit is ook door Dennis, Bas en Michael samen bedacht en uitgezet.

Na het voetgolf staat daar de frietkar. Een lekkere gezonde lunch voordat iedereen in slaap valt. En ook dit verloopt weer zeer gedisciplineerd! Hulde aan iedereen die erbij was.

 

En daar zijn de eerste ouders om hun kinderen weer op te halen. Het weekend is alweer voorbij ?.

Wat hebben wij als organisatie genoten van het weekend. Alles liep op rolletjes. Hier en daar een klein pijntje, een beetje heimwee, maar vooral veel genietende kinderen en begeleiders. Heerlijk!

 

Wij als organisatie hebben ervan genoten en hebben nu al zin in volgend jaar!

Alle begeleiders hebben ook genoten. En wat zouden we moeten zonder jullie!!

Alle kinderen hebben genoten! Dat is super want daar doen we het tenslotte voor!

Iedereen bedankt voor de hulp!

En alle ouders van de kinderen die mee waren, bedankt dat jullie ons het vertrouwen hebben gegeven en dat we je/jullie kind(eren) een weekend mochten geven wat ze, hopelijk, nog heel lang als superleuk zullen herinneren!

 

We hebben besloten dat wij, Emiel, Evert en Fabio in 2019 voor de laatste keer (5e keer) het jeugdkamp van Eendracht’30 gaan organiseren. Gelukkig hebben we Maurice Hendriks bereid gevonden om de organisatie van ons over te nemen. Hij gaat dit uiteraard niet alleen maar met een aantal vrienden/kennissen. Maurice heeft dit jaar al met ons mee gelopen, In 2019 gaat Maurice volledig met ons meedraaien zodat er ook in 2020 ook weer een geweldig jeugdkamp hebben bij Eendracht!

 

Ik wil ook niet nalaten om een aantal sponsoren te bedanken; Hans de Echte bakker, bedankt voor het voor het heerlijke brood. Hanos bedankt voor de extra boodschappen. Dedicated, bedankt voor de tassen.  En voor wie ik nog maar vergeet….iedereen super bedankt!

 

Bekijk hier de foto's

 

Organisatie Jeugdkamp Eendracht ’30,

Eef, Emiel & Fabio!

 

 


Overige