15 juni 2017 - Voetbal en korfbal

Jeugdkamp 2017 in Someren!

Vrijdag, 9 juni, was het dan eindelijk zover…………het jeugdkamp van Eendracht begint. En wij, Evert, Fabio en Emiel, gaan voor de 3e keer het jeugdkamp organiseren. Leuk!

Vroeg in de ochtend begonnen met alle spullen op te halen en te laden. Voor 155 man (115 kinderen en 40 begeleiders) heb je toch wel heeeeel veel nodig. Hieronder een klein stukje van de lijst:

40 broden

180 puntbroodjes

250 bolletjes

200 hamburgers

200 varkenshaas satéstokjes

32 pakken Fristi

32 pakken Chocomel

180 eieren

5 kilo koffie

14 kilo appels

En nog veel andere spullen uiteraard.

Om 14:00 uur hebben we alles verzameld en vertrekken we naar Someren. Daar begint het uitladen en kamers voorzien van teams. Al snel is het 18:00 uur en de hoogste tijd om iets te eten voordat alle kinderen aankomen. 

Nadat alle ouders de kamers hebben gezien en de koffie op hebben worden ze naar huis gestuurd zodat wij met het programma kunnen beginnen. Eerst worden de teams bekend gemaakt, altijd spannend bij wie je komt. Met dit team breng je ten slotte een groot deel van het kamp door, nl. eten, spellen, opruimen. Alleen de nacht breng je met je eigen voetbalteam door.

Daarna de kampregels doorgenomen en dan direct de eerste teamopdracht, de teamvlag maken en de teampresentatie voorbereiden. Hier zit enige tijdsdruk op want om 20:45 uur moet het Nederlands elftal voetballen. En dat wil natuurlijk niemand missen, hoewel in ieder geval niet de eerste 10 minuten ?.

Gelukkig wint het Nederlands Elftal en kun we in goede sfeer verder werken aan de vlag- en teampresentatie. 

Om 24:00 uur gaat iedereen naar de slaapkamer. Zoals je zult begrijpen wordt dit een groot feest. Op de bovenverdieping, waar de E- en F-leden de kamer hebben, ontstaat op de gang een kussengevecht tussen 60 kinderen. Wat een schik hebben ze gehad.

 

Na een lange onrustige nacht beginnen we om 07:00 met het klaarmaken van het brood. 14 broden moeten worden gesmeerd. Met 8 personen loopt dit als een trein. Om 08:00 uur moet iedereen het bed uit om rond 08:30 uur aan het ontbijt te zitten. En hoe onrustig het op sommige kamers ook was, iedereen zit op tijd aan het ontbijt!

 

De zaterdagochtend starten we met fantastisch weer aan de verschillende spelletjes. Deze zijn weer fantastisch georganiseerd door Dennis, Bas en Michael. Alle kinderen en begeleiders hebben het geweldig naar hun zin. Na deze leuke spellen en de lunch begint het voetbaltoernooi. Op 3 velden wordt hard gestreden om de overwinning. Halverwege het toernooi wordt het spel stilgelegd om lekker te eten, lekker BBQ-en. Dit was lekker strak georganiseerd, al zeggen we het zelf ?. 

Iedereen bedankt voor het bereiden van het diner!

Nadat het eten is gezakt gaan we door met het voetbaltoernooi. Rond 21:00 uur is het voetbaltoernooi afgelopen na een spannende finale tussen PSG en Juventus. PSG is als winnaar uit de bus gekomen, 1-0.

Nu is het tijd voor het kampvuur. Gaël neemt de leiding en zorgt voor een mooi groot kampvuur. Rond 22:30 uur is goed te merken dat het de avond ervoor erg onrustig was. De kinderen willen naar bed en om 23:00 uur is het op de meeste kamers lekker stil. Je hebt natuurlijk altijd een paar volhouders , maar zelfs die laatste geven het al snel op. 

 

Zondagochtend om 07:30 uur zouden we weer beginnen met het brood klaar maken. Om 07:15 uur gaat mijn wekker en op naar de keuken……daar word ik verrast! verschillende ouders/begeleiders zijn al hard bezig met brood smeren en het inschenken van 150 bekers chocomel/fristi/melk. Zelfs de eieren worden al gebakken. Geweldig. Nog bedankt dames en heren!

 

Na het ontbijt gaan we de kamers leeg ruimen en het hele gebouw opruimen. Wat kunnen kinderen toch hardwerken……als ze er maar punten voor krijgen ?. Om 10:00 uur beginnen we met de laatste activiteit van het weekend, voetgolf. Deze activiteit is door Dennis, Bas en Michael samen bedacht en uitgezet. Hulde hiervoor want iedereen vond het geweldig! Na het voetgolf staat daar de frietkar. Een lekkere gezonde lunch voordat iedereen in slaap valt. En ook dit verloopt weer zeer gedisciplineerd! Hulde aan iedereen die erbij was.

 

En daar zijn de eerste ouders om hun kinderen weer op te halen. Het weekend is alweer voorbij ?. Wat hebben wij als organisatie genoten van het weekend. Alles liep op rolletjes. Hier en daar een klein pijntje, een beetje heimwee, maar vooral veel genietende kinderen en begeleiders. Heerlijk!

 

Wij als organisatie hebben ervan genoten en hebben nu al zin in volgend jaar! Alle begeleiders hebben ook genoten. En wat zouden we moeten zonder jullie!! Alle kinderen hebben genoten! Dat is super want daar doen we het tenslotte voor!

Iedereen bedankt voor de hulp!

En alle ouders van de kinderen die mee waren, bedankt dat jullie ons het vertrouwen hebben gegeven en dat we je/jullie kind(eren) een weekend mochten geven wat ze, hopelijk, nog heel lang als super leuk zullen herinneren!

Een man wil ik dan toch even apart noemen, John van Afferen. John was dit jaar na 16 jaar voor het laatst mee op kamp. John, super bedankt voor 16 jaar begeleiding, coördinator van de kussengevechten en nog veel meer. Super dat je dit zo lang hebt willen doen en ik weet nu al dat we je volgend jaar gaan missen. Bedankt!!

Ik wil ook niet nalaten om een aantal sponsoren te bedanken; Hans de Echte bakker, bedankt voor het meedenken voor het heerlijke brood. Hanos bedankt voor de extra boodschappen. Dedicate, bedankt voor de tassen.  En voor wie ik nog maar vergeet….iedereen super bedankt!

Namens de organisatie iedereen bedankt! ! En tot 2018!

 

Bekijk alle Foto's >>


Overige