01 mei 2017 - Voetbal

Inspiratieloos duel op Staddijk Zuid is goed voor 6 goals en 3 punten

Het was een vreemde ervaring jl. zondag, om 14.00 uur, ’n half uur voor aanvang, was er van de thuisclub DVE/Trajanus nog geen enkele speler klaar voor de warming-up. Ook was er verder op Sportpark Staddijk-Zuid niets of weinig te merken van ’t feit dat er om half 3 zou moeten worden afgetrapt. De Eendrachtploeg zag dit ook gebeuren en hoewel zelf wel serieus bezig met de voorbereidende warming-up is deze ambiance, of beter ’t gebrek eraan, natuurlijk niet bevorderlijk voor de voorbereiding op ’n wedstrijd. Dit gegeven gecombineerd met de harde straffe wind en een hobbelig speelveld voorspellen niet veel goeds voor het niveau van de wedstrijd.

Eendracht begon echter ondanks alle randverschijnselen geconcentreerd aan het duel. Het verschil in individuele kwaliteiten bij de tegenstander was groot en Eendracht had moeite om het spelritme te komen. Toch was het al snel dat de eerste kansen kwamen voor de groenwitten maar bleek ook dat er bij de thuisclub best wel ’n aantal spelers rondliepen met veel individuele voetbalkwaliteit. Als na een klein kwartier Dennis Abbenhuis Eendracht op voorsprong zet is de ban al bijna gebroken. Eendracht krijgt een flink aantal kansen om de score snel op te voeren en wordt daarbij geholpen door de DVE achterhoede die niet lijkt opgewassen tegen de overmacht. Een inzet van Dennis Abbenhuis wordt van richting veranderd en laat de keeper kansloos en het ’t is 0-2. Intussen is bij Eendracht de geblesseerde Bas Roeloffs vervangen door Milan van Leth. Op slag van rust laat Joeri van Eldijk zijn kwaliteiten zien als hij ‘n prima pass van Ruben Verwaijen binnenschiet, 0-3.

Daarmee is de wedstrijd wel gestreden en zo dacht de Eendrachtploeg er ook over. Want na de rust zakte het spelpeil naar ’n bedenkelijk niveau. De passing werd slordig en onnauwkeurig en dat leidde er zelfs toe dat de gastheren aan aanvallen konden gaan denken. Met de toch aanwezige individuele kwaliteiten werd de Eendrachtachterhoede meermaals op de proef gesteld. Na een kwartier spelen in de 2e helft kregen de groenwitten de rekening gepresenteerd voor ’t lankmoedige optreden en Mochine Mechbal scoorde de eretreffer voor de thuisclub. Eendracht schakelde gelukkig toen weer ’n tandje bij en via nog twee keer Dennis Abbenhuis en een maal Dennis Watson kwam de eindstand op 1-6 !

Drie punten in de “pocket” en verder snel vergeten deze wedstrijd want volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is dan Victoria’28 uit Afferden (Gld). Een ploeg die vrijuit kan voetballen omdat ze op ’n mooie plaats in de middenmoot vertoeven. Voor Eendracht staat er des te meer op het spel want de huidige gedeelde 1e plaats in de 3e periode is goed voor ’n ticket voor de na-competitie. 


Overige