05 juni 2017 - Voetbal, Uitgelicht

Historische promotie naar 3e Klasse na 6-2 winst op sv Nijmegen !!!

Voor het eerst in de clubhistorie komt Eendracht volgend jaar uit in de 3e klasse van de KNVB. Door de overduidelijke 6-2 overwinning op sv Nijmegen op het eigen sportpark De Maasvallei besloot Eendracht een zinderende na-competitie. In de 4 wedstrijden van "het toetje" om de promotie scoorde de ploeg van trainersduo Kovacs/van Putten maar liefst 18 keer. Daarmee zijn de groenwitten uiteindelijk de dik verdiende winnaar met promotie naar de derde klasse KNVB als mooi resultaat.

Ook langs deze weg willen we het hele team en begeleiding van harte feliciteren met dit mooie resultaat.

 

VOORBESCHOUWING

D’r op …  of d’r onder … !!! In de hitte op sportpark Oscar Carre van sv Nijmegen jl. zondag leek de thuisclub uiteindelijk met de tropische weersomstandigheden het beste om te kunnen gaan.  Zoals de thuisclub ook met de kansen het beste wist om te gaan, alhoewel ?! Dat is ook wel het beeld wat uit de reguliere stand in de 4e klasse tot uiting komt. Nijmegen behaalde uiteindelijk “maar” 4 punten meer dan de groenwitten en ook het aantal doelpunten voor is met 73 om 69 licht in het voordeel van Nijmegen. In de tegendoelpunten heeft Eendracht weer ’n klein voordeel met 30 om 34.  De verschillen zijn dan ook niet zo groot, de beide ploegen kennen elkaar door en door.

Toch zijn het de kleine dingen die het grote verschil gaan maken tussen promoveren of in de 4e klasse blijven. SV Nijmegen lijkt, met de 2-1 voorsprong op zak, iets meer klaar te zijn voor promotie dan Eendracht. De platte kar staat al klaar in Nijmegen.  Het is al vaker ter sprake geweest op deze plek … het “voetbal gochme” van de Nijmegenaren is wat meer ontwikkeld.  Maar dat wil zeker niet zeggen dat Eendracht kansloos is. Maar dan moet de ploeg wel top zijn  … en dat was vorige week helaas niet het geval. “Te heet, teveel druk, teveel blessures, schorsing, afwezigen”   … Maar onze gasten uit Nijmegen hadden/hebben ook die druk … en die druk kan voor de spelers ook wel ‘ns te groot worden.

 

De onbevangenheid is er nu vanaf, ’t zal toch niet gebeuren, we waren er zo dichtbij …!!!  …  Voetbal is voetbal en de bal is rond en hij soms kan hij raar rollen …  het is nu echt d’r op …  of d’r onder … !!! Veel succes en plezier voor spelers, begeleiding en supporters! Met RESPECT voor elkaar en het arbitrale trio!  Dat de beste moge winnen!  


Overige