08 april 2018 - Voetbal

Eerste tegendoelpunt in 5 wedstrijden zorgt voor nederlaag Eendracht

Het prachtig vernieuwde scorebord op sportpark de Maasvallei was er helemaal klaar voor. Met dank aan de sponsoren, de supportersvereniging en de dinsdagse klusploeg. Onder heerlijke, bijna zomerse, weersomstandigheden namen de nummers 1 en 2 van de 3e klasse D, Eendracht en DIO, het zondagmiddag tegen elkaar op en zouden er zeker een flink aantal doelpunten gaan vallen!!! Maar er stond flink wat spanning op en dat was te zien want de vele supporters langs de lijn zagen een tegenvallende pot voetbal.

Doordat de beide ploegen in eerste instantie niet voluit voor de winst wilden gaan en voor zekerheid kozen hadden de doelmannen weinig tot niets te doen. Eendracht was voor de rust wat sterker in de duels en kreeg enkele kansen. Mels Willems was dicht bij de openingstreffer maar de keeper van DIO was op z’n post. DIO kreeg in de eerste helft geen enkele kans, de Eendracht achterhoede hield de zaak weer keurig gesloten. En zo werd het vernieuwde scorebord nog niet op de proef gesteld.

Na de bloedeloze ruststand 0-0 moesten de gasten uit Druten wel aanvallen want aan een gelijk spel zouden de roodwitten, met 8 punten achterstand weinig opschieten. Het was dan ook de dood of de gladiolen voor DIO’30, die Eendracht onder druk zette. Maar de wedstrijd leek, omdat beide ploegen ook in de 2e helft nagenoeg geen kansrijke situaties konden scheppen, als een nachtkaars uit te gaan en op 0-0 af te stevenen. Hoewel DIO een optisch overwicht creëerde leverde dat ook in de 2e helft dus geen enkele doelrijpe kans op. Eendracht was ook niet bij machte om het spel weer naar zich toe te trekken. Het leek dus uit te draaien op een 0-0 wedstrijd totdat Eendrachtkeeper Michiel Peters Weem in de 85e minuut toch de bal uit het net moest halen. Een wat onnodige weggegeven vrije trap belandde via de kluts bij Willem Vos die de bal van dichtbij in het doel schoot. Daarna kwam Eendracht nog wel met een slotoffensief, maar dat leverde niets op.

DIO’30 brengt met de overwinning de spanning weer terug. Bij de “zes-punten” wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende kwam de volle winst toch bij de ploeg uit Druten. De 8 punten voorsprong van Eendracht die bij winst zou zijn vergroot naar 11 punten voor Eendracht werden uiteindelijk terug gebracht tot een toch nog aanzienlijke marge van 5 punten. Eendracht staat daarmee als debutant nog altijd knap en riant aan kop maar moet nu wel op gaan passen. Met de lastige uitwedstrijd tegen Rood-Wit op het programma volgende week zondag. Aftrap in Groesbeek, Breedeweg is om 14.00 uur


Overige