06 november 2017 - Voetbal

Eendracht wint voor 3e achtereenvolgende keer met 1-0 !

In de uitwedstrijd tegen SC Millingen, altijd lastig, won Eendracht voor de derde keer op rij met het kleinst mogelijke verschil, namelijk met 1-0. Niettemin was het ‘n verdiende overwinning want het toch nog steeds door ’n flink aantal blessures geplaagde team van trainer Fred Razing was uiteindelijk net wat beter dan de thuisclub SC Millingen. De blauwzwarte Millingse fusieclub heeft handhaving in de 3e klasse als ultieme doel. Dat is voor Eendracht ook de doelstelling maar na inmiddels 7 wedstrijden staan de groenwitten op ’n mooie gedeelde 5e plaats en je zou bijna zeggen er zit nog meer in ‘t vat. Bijvoorbeeld komende zaterdag voor de beker tegen buurman Hoofdklasser Juliana’31. Maar we moeten ook realistisch zijn en de feiten onder ogen zien. Eendracht wint weliswaar drie keer met 1-0 maar scoort daarmee ook veel te weinig. Met slecht 8 doelpunten in totaal 7 wedstrijden is dat momenteel ’n beetje het “probleem”. Maar aan de andere kant 9 doelpunten tegen in 7 wedstrijden is een meer dan goed gemiddelde.

 

Tegen Millingen was ’t weer niet anders … de Eendrachtploeg, die noodgedwongen met weer ’n andere basis aan de start verscheen, werkte zich ’n slag in de rondte. Het belang van een goed resultaat was meer dan duidelijk bij de groenwitten. Jammer dat de nauwkeurigheid in de passing ver onder de maat was. De thuisclub liet zelfs het beste middenveld spel zien zonder dat er overigens echt gevaarlijk werden. En kwam er al een kansje voor de tegenstander dan was uitblinker doelman Michiel Peeters Weem op z’n post. Aanvallend liet Eendracht echter bitter weinig zien. Er waren weinig bruikbare ballen voor de spitsen. Toch kreeg Eendracht gaandeweg de 1e helft meer grip op het toch positieve spel van de thuisclub. Zo kreeg spits Justin Schuurman een mooie kopkans uit ’n goede voorzet van Milan van Leth. Maar de lange Eendrachtspits zag zijn kopbal net langs de verkeerde kant van de doelpaal gaan. Even later stond dezelfde Schuurman aan de basis van het naar later zou blijken winnende doelpunt. Zowat bij de cornervlag aan de linkerkant van het veld speelde hij zich keurig vrij en zijn voorzet was er een uit ’t boekje … Remco Benders was er als de kippen bij om de bal op maat binnen te schieten, 0-1. Met die stand ging men de rust in.

 

Na de thee was er meteen een goede kans voor Eendracht dat zich had voorgenomen om de wedstrijd snel in het slot te gooien. Maar toen Eendracht een aantal mogelijkheden onbenut liet gaf dat de thuisclub motivatie en schakelde onder aanvoering van de oudgedienden Maarten Smits en Dirk Spann nog maar eens een tandje bij. De wedstrijd werd feller en beide teams zagen zich genoodzaakt om enkele malen fors aan de noodrem te trekken. De scheidsrechter had er de handen vol aan. Waarbij hij ook nog de “pech”dat hij er bij sommige forse overtredingen te ver af stond en “ze” dus niet kon zien waar hij bij “futiliteitjes” waar hij toevallig “bovenop” stond bestrafte met geel. Kortom het werd een spannend laatste kwartiertje. Waarbij SC Millingen wel aandrong maar niet echt ’n vuist kon maken. De tactische wissels bij Eendracht pakte goed uit. Wout Lamers kwam in de ploeg voor Dennis Watson en even later Ruben Verwayen voor Dennis Abbenhuis. Als Eendracht in de laatste 10 minuten de countermogelijkheden goed had benut dan was de wedstrijd beslist geweest. Over rechts met Milan van Leth, maar zeker over links, via Bas Roeloffs, lagen er mogelijkheden genoeg. Maar helaas de eindpass kwam te laat of was niet nauwkeurig genoeg.

 

Uiteindelijk sleepte de hardwerkende Eendrachtploeg een zwaar bevochten maar wel verdiende overwinning uit de strijd. Komend weekend geen competitie voor Eendracht maar in plaats daarvan ontvangt men op zaterdagavond 19.00 uur op de Maasvallei, buurman Juliana’31 voor een wedstrijd in de 2e ronde van de KNVB Districtsbeker. Vooral leuk en speciaal dat deze derby van weleer weer eens op het programma staat. Wellicht ook ’n mooie pot ook voor diverse “terugkomers” bij Eendracht die na een blessure of schorsing weer ‘ns een wedstrijdje mogen spelen. Veel eer zal er tegen de Hoofdklasser uit Malden wel niet te behalen zijn voor de groenwitten. Maar "de bal is rond" en "de wonderen zijn de wereld nog niet uit" om er nog maar ‘ns een paar clichés tegen aan te gooien. Er gebeuren op de 11e van de 11e immers wel meer rare dingen. Dus alleszins de moeite waard om weer eens naar de Maasvallei te komen a.s. zaterdag om 19.00 uur.


Overige