03 december 2017 - Voetbal

Eendracht slaat aanval Trekvogels af ...

...(Foto De Gelderlander)... In de thuiswedstrijd tegen Trekvogels was Eendracht de te kloppen ploeg. De Nijmeegse gasten zouden bij winst Eendracht passeren op de ranglijst en van de 2e plaats verdringen. De eerste 10 minuten waren voor de gasten die met een hoog tempo Eendracht onder druk probeerde te zetten. Toen Eendracht redelijk makkelijk overeind bleef en zelfs het initiatief overnam maakte de Trekvogels een pas op de plaats.

Het hoge begintempo vasthouden op het zwaar te bespelen hoofdveld van Eendracht was sowieso geen optie. Eendracht kreeg via Carlito de Zeeuw enkele uitstekende mogelijkheden. Regelmatig moesten de gasten de noodrem hanteren wat hen op enkele gele kaarten kwam te staan. Trekvogels kreeg na het eerste kwartier eigenlijk nog maar sporadisch een mogelijkheid. Omdat ook de Eendrachtspitsen het vizier nog niet helemaal scherp hadden kwam de ruststand 0-0 op ’t scorebord.

Na de pauze werd het veld toch lastiger te bespelen dan vooraf gedacht met nogal wat glijpartijen tot gevolg. Het werd een op en neer gaande strijd waarbij beide teams vooralsnog voor de winst gingen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel ook wat grimmiger zonder echt onsportief te worden. In de 72e minuut kwam Eendracht op 1-0 na een mooie rush van invaller Mikey Lebbing die, voor ’t eerst weer in de ploeg na een maandenlange blessure, ’n mooie assist gaf aan Carlito de Zeeuw die van dichtbij kon binnentikken. Nadat scheidsrechter Hermsen het loepzuivere doelpunt toekende en naar de middenstip wees annuleerde hij deze beslissing even later op het advies van de grensrechter van Trekvogels wegens buitenspel, wat het volgens “vriend en vijand” zeer zeker niet was.

Dat was een forse domper voor Eendracht dat even later ook nog invaller spits Justin Schuurmans, net 10 minuten ingevallen, met een zware enkel blessure het veld zag verlaten. Toen even later, in de 80e minuut, Jesse Wattimury Trekvogels aan de leiding bracht leek Eendracht knock-out. Maar de ploeg van trainer Fred Razing toonde weer veerkracht. Want toen 4 minuten later Carlito De Zeeuw uit een hoekschop Eendracht weer op gelijke hoogte, 1-1, bracht werd het nog even spannend of er alsnog een winnaar uit de strijd naar voren zou komen.

Maar de 1-1 stand bleef verder op het scorebord tot aan het eindsignaal van scheidsrechter Hermsen. Met deze uitslag konden beide ploegen leven en daarmee sloeg Eendracht ook de aanval van Trekvogels en andere ploegen op de 2e plaats voorlopig af. Voor komende zondag kunnen de groenwitten zich op gaan maken voor de uitwedstrijd tegen vv Driel waar om 14.00 uur de aftrap zal zijn.


Overige