07 mei 2017 - Voetbal

Eendracht scoort er lustig op los .. 9-2 overwinning op Victoria’25

Een plaats in de nacompetitie was de inzet voor Eendracht in de wedstrijd tegen Victoria’25 uit Afferden (Gld). En vanaf de eerste minuut liet Eendracht zien wat het van plan was. Dennis Watson scoorde in de 3e minuut de 1-0 via een prachtig afstandsschot. Daarna lieten de tegenstanders uit Afferden zien dat ze ondanks diverse afwezigen toch de wedstrijd niet zomaar weg wilden geven. Met name spits Croonen van de gasten liet zien dat hij niet voor niks een nominatie voor het voetbalgala op zak had. Nadat de groenwitten ’n handjevol kansen op 2-0 had laten liggen sloeg Croonen toe. Binnen 5 minuten zette hij z’n ploeg op ‘n 1-2 voorsprong. Maar daarna vond Eendracht het welletjes … Mels Willems zet de formatie van Kovacs/van Putten weer op gelijke hoogte (2-2) en op slag van rust brengt Dennis Watson Eendracht nog vanaf de penaltystip op ‘n 3-2 voorsprong, na onderuit halen van Joeri van Eldijk.

 

Meteen na de rust in de 46e minuut was 't van Eldijk zelf die de 4-2 scoorde en even later uit een vrije trap van Teun Stegeman bracht wederom Joeri van Eldijk de 5-2 op het scorebord. Daarmee was de strijd gestreden en het moedige maar gehavende Victoria gaf zich nu definitief gewonnen. Eendracht kreeg volop ruimte om nog “even” aan het doelsaldo te werken o.a. via Dennis Watson die scoorde uit ’n mooie voorzet van Milan van Leth 6-2. In de 66e minuut was Dennis Watson weer aan de beurt, zijn hoge effectvolle voorzet viel zomaar bij de 2e paal binnen, 7-2. Maaar Eendracht hield niet op en via ’n mooie kopbal van invaller Ruben Verwayen werd het 8-2. En even later pikte ook Wout Lamers als invaller weer zijn inmiddels traditionele doelpuntje mee, 9-2.

 

Omdat de “10” niet op het scorebord past lieten de groenwitten het daarbij! Met deze mooie overwinning stelt Eendracht zich kandidaat voor de nacompetitie. Of dat gaat via de 4e positie op de ranglijst of via het behalen van de 3e periodetitel is o.a. afhankelijk van de uitslag van de derby tegen en in Heumen komende zondag! Zeker is dat de groenwitten weer “massaal over het kanaal” zullen gaan naar ’t feestje op sportpark de Toppenberg. Zorg dus dat je er bij bent tijdens ‘t feestje in Heumen en later bij de party in de Eendrachtkantine.


Overige