20 november 2017 - Voetbal

Eendracht pakt ook tegen ONA’53 de volle winst ...

In de thuiswedstrijd tegen de voor Eendracht onbekende tegenstander ONA’53 uit Wageningen behaalde Eendracht wederom de volle 3 wedstrijdpunten. ONA behaalde pas één overwinning, de laatste wedstrijd thuis tegen sv Hatert, en dat smaakte duidelijk naar meer voor de ploeg uit Wageningen. Omdat Eendracht maar weer eens door blessures noodgedwongen met een andere “Startelf” aan de aftrap stond hadden de groenwitten in de beginfase moeite met de tegenstander. Bram van Wanrooij stond in de basis i.p.v. de geblesseerde Dennis Watson en ook keeper Bas Schoolmeesters maakte z’n competitiedebuut voor Eendracht vanwege een blessure bij Michiel Peters Weem. Ook Joop van der Valk was weer fit en stond in en mocht starten in de basis. Na een wat onwennig begin kwam de wedstrijd snel op gang zeker toen Dannny Lamers de gasten, niet eens onverdiend, op een 0-1 voorsprong zette toen hij mocht profiteren van wat miscommunicatie in de Eendrachtachterhoede. Maar Eendracht zette zich schrap en verhoogde het tempo en daarmee de druk op de achterhoede van de gasten. Wel was het uitkijken voor de niet ongevaarlijke en snel uitgevoerde tegenaanvallen van ONA’53. Maar nog voor de rust trok Eendracht de stand weer gelijk. Inde 38e minuut lukte het Bas Roeloffs over links om na het uitspelen van z’n tegenstander ook de eindpass goed te verzorgen en Remco Benders kon binnenschieten, en daarmee de 1-1 ruststand op het scorebord zetten.

Na de pauze werd het veld zo leek ’t wel gladder en gladder en ontstond daardoor een pittige maar overigens sportieve strijd. Eendracht ging op zoek naar de voorsprong en had met de ook al van een blessure teruggekeerde Carlito de Zeeuw volop dreiging. Maar duidelijk was ook dat het wedstrijdritme bij de hard werkende spits nog ontbrak. Toch nam hij de verantwoording op zich toen de groenwitten een penalty kregen te nemen vanwege een aangeschoten handsbal van een van de ONA verdedigers. Vanaf 11 meter scoorde de Zeeuw onberispelijk de 2-1 voorsprong voor Eendracht. Daarna waren er mogelijkheden voor de thuisclub om de wedstrijd in het slot te gooien via o.a. Bas Roeloffs, Remco Benders en Carlito de Zeeuw. Maar de verlossende 3e treffer bleef uit en dat gaf de gasten uit Wageningen weer moed om er tenminste een puntje uit te slepen.

Wout Lamers was inmiddels bij Eendracht in de ploeg gekomen voor de aangeslagen Mels Willems. Maar krap 10 minuten later was Lamers zelf het slachtoffer van een fors duel, annex glijpartij, en moest ook hij weer geblesseerd naar de kant. Ruben Vewayen kwam in de ploeg evenals Dennis Abbenhuis die de laatse 10 minuten Bas Roelofs kwam aflossen. Maar ondanks een fors bemeten blessuretijd hield de hardwerkende en met passie spelende Eendrachtploeg de deur op slot en was de 2-1 winst en dus de 3 winstpunten verdiend te noemen.

Komende zondag mag Eendracht op bezoek bij mede-promovendus Brakkenstein, waar op het sportpark aan de Heemraadstraat om 14.30 uur wordt afgetrapt.


Overige