25 september 2017 - Voetbal

Eendracht pakt de volle winst in debuutwedstrijd 3e klasse

In de eerste wedstrijd van Eendracht “ever” in de 3e klasse van de KNVB behaalden de groenwitten een verdiende overwinning op de gasten van HAVO uit Haalderen. De wedstrijd was een mooie openingsaffiche want de ploeg uit Haalderen werd vorig seizoen kampioen aan de hand van de huidige Eendrachttrainer Fred Razing.


De wedstrijd begon met een wat sterker HAVO dat ook fysiek z’n mannetje bleek te staan. Zonder dat de gasten echt grote kansen kreeg doorstond Eendracht het openingsoffensief van de geelzwarten uit Haalderen. Maar de toon was gezet. Stevig mannelijk voetbal en met een hoog baltempo. De stevige duels ging bij Eendrachtspeler Dardan Gabrica ten kostte van een blessure en hij werd vervangen door Dennis Watson. Eendracht kreeg meer vat op het spel en onder leiding van aanjager op het middenveld, Mels Willems, werd HAVO steeds snel “vast gezet”. Dat leverde in de 26e minuut een voorsprong op voor de groenwitten toen Carlito de Zeeuw zich knap vrijspeelde en vanaf rand zestien de HAVO-keeper kansloos liet. Op dat moment “knapte” er wat bij de gasten en Eendracht speelde in die fase zeer doelmatig en ’t was ook fraai om te zien. Mooie individuele acties van Carlito de Zeeuw, de steeds goed doorkoppende Dennis Abbenhuis en de schijnbaar onuitputtelijke rushes van Milan van Leth waren een streling voor ’t oog van de Eendrachtsupporters. Toen even later Dennis Watson vanaf ’n meter of 20, na een mooie combinatie, genadeloos uithaalde en de 2-0 op het scorebord bracht, leek een grote overwinning in het verschiet te liggen. Tot de rust bleef het echter bij de keurige en verdiende 2-0 stand.


Na de thee probeerde HAVO met man en macht op de bakens te verzetten maar de Eendracht organisatie stond als een huis. Aanvoerder Daan van Veenendaal had samen met keeper Michiel Peeters Weem de zaakjes prima voor elkaar. Dit leidde tot wat irritatie bij de gasten die ook over de leiding van de jeugdige scheidsrechter niet altijd tevreden waren. En dat resulteerde weer in ’n aantal kaarten voor praten kortom HAVO vergat te voetballen. Eendracht profiteerde hier onvoldoende van en had de wedstrijd in het slot kunnen/moeten gooien. Toen dat achterwege bleef de spanning toch ’n beetje in de wedstrijd hangen. Wissels bij Eendracht, Wout Lamers voor Dennis Abbenhuis en Marciano de Zeeuw voor Remco Benders, maar ook bij HAVO zorgden uiteindelijk voor ’n wat rommelig slotbeeld. Eendrachtkeeper Michiel Peeters Weem kon zijn niet geringe talenten nog ‘ns laten zien en zich onderscheiden bij toch nog ’n tweetal goede mogelijkheden voor HAVO in de laatste 10 minuten. Maar omdat de “Anschlussstreffer” van de ploeg uit Haalderen uitbleef en ze in hun ijver ook nog maar weer ‘ns wat gele kaarten verzamelden (8 in totaal) won Eendracht gedisciplineerd, volwassen en met volle inzet spelend verdiend de debuut wedstrijd in de 3e klasse.


Komende zondag, om 14.00 uur, wacht de uitwedstrijd tegen DIO’30 uit Druten dat met 2-3 won bij Rood Wit.


Overige