28 mei 2018 - Voetbal

Eendracht op z'n 'Eendracht's' naar de titel!

Zondagmiddag 27 mei zal in Mook niet snel vergeten worden. Eendracht promoveerde die middag als promovendus naar de 2e klasse en dat is een ongelooflijk knappe prestatie van trainers Fred Razing en Freek Kornelis. Driel werd met 0-1 verslagen.

 

"Dat ik dit mag meemaken bij mijn club. Ik ben begonnen in de E-tjes en speel nu al tien jaar in het eerste. Ik maakte mijn debuut in de vijfde klasse. Never nooit gedacht dat wij de tweede klasse zouden halen", vertelde een emotionele, maar o-zo trotse aanvoerder tegenover De Gelderlander. Eendracht opende goed en werd gevaarlijk, doordat de doelman van Driel moeite had met de gladde bal. Echter kwamen de bezoekers meermaals goed weg.

 

Driel kreeg langzaam meer controle en werd ook gevaarlijk, toen de spits oog in oog met Bas Schoolmeesters kwam, maar de doelman was alert en reageerde goed. Na een half uur spelen kreeg Eendracht een vrije trap vanaf een kleine 30 meter, maar dat was voor Milan van Leth niet te ver om het in een keer te proberen. Hij schoot de bal in de kruising en liet de keeper kansloos. Wat een ontlading bij supporters en spelers!

 

Vervolgens kon Eendracht het spel gaan spelen waar het zo goed in is, en daar slaagden zij ruim voldoende in. Driel creëerde slechts één kans en dat was een schot vanaf zo'n 20 meter, die maar net voorlangs vloog. Aan de andere kant kon de ingevallen Joeri van Eldijk met zijn eerste balcontact het kampioenschap veilig stellen, maar hij mistte de bal op een haar na. Kees Gommers zag zijn inzet van de lijn gehaald worden bij de eerste paal.

 

De laatste minuten kon het grote tijdrekken beginnen en keek iedereen naar de scheidsrechter, die weigerde af te fluiten. Toch kwam het verlossende fluitsignaal na zo'n 96 minuten en kon het vuurwerk de lucht in en werden de kampioensshirts en sjaals uitgedeeld: Eendracht is kampioen en promoveert naar de 2e klasse!

 

Kees Gommers speelt net als Van Veenendaal al meer dan tien jaar in het eerste elftal. Ook bij hem maakt de titel de nodige emoties los. "Wat een ontlading. Man o man, de zenuwen speelden wel mee de voorbije weken. In mijn eerste jaar werden we negende in de vijfde klasse. Het team is telkens iets beter geworden. Kleine verbeteringen, kleine stapjes. Die werkwijze werpt zijn vruchten af."

 

Volgens Gommers was dit het mooiste scenario. Dat het zolang duurde, had alles te maken met druk. "Ineens moesten wij iets. We waren driekwart aar de underdog, maar plotseling voelden wij dat we wat te verliezen hadden. Maar op de slotdag kampioen worden, is het mooiste. Er hing al een paar weken een kampioenssfeer, en uiteindelijk komt dat feest er ook!", besluit de 32-jarige verdediger.

 

Samenvatting van RN7 zie je hier.

Klik hier voor de foto-serie van Harold Bastiaans.

Hieronder een kleine impressie van de foto's van Gerald Schoenmakers. Klik hier voor zijn hele serie van de wedstrijd zelf. Klik hier voor de foto's van het feest na afloop.

 

 

 

 

 

 


Overige