02 april 2018 - Voetbal

Eendracht loopt, na 0-3 winst op ONA'53, uit op achtervolgers ...

Op 1e Paasdag ondernam Eendracht de reis naar Wageningen om daar tegen ONA’53 te proberen de volle winst mee naar Mook/Molenhoek te nemen. Hoewel de gastheren op de onderste plaats bivakkeren begon men overtuigend aan het duel en het verschil op de ranglijst met Eendracht, van maar liefst 31 punten, was eigenlijk niet te zien. ONA kreeg dan ook in de beginfase een aantal mooie kansen om de score te openen en het duurde even voordat het achterin “stond” bij de groenwitten. Toen nam Eendracht geleidelijk het initiatief over.

Maar toch duurde het tot de 30e minuut voordat Carlito de Zeeuw de 1-0 scoorde. Daarvoor waren er ook al verschillende mogelijkheden geweest. Maar de ouderwets keihard werkende Remco Benders had ditmaal het geluk niet aan zijn zijde. Een doelpunt met een buitenspelluchtje aldus de tegenstander maar de scheidsrechter was gedecideerd in zijn beslissing, doelpunt. “Dat geluk heb heb je als je bovenaan staat !” Eendracht ging nog wel op jacht ging naar de verdubbeling van de score, maar ondanks een aantal mooie kansen bleef de 0-1 ook na 45 minuten nog op het scorebord.

Meteen na de rust leek de beslissing toch snel te gaan vallen Eendracht was velen malen sterker maar in de afronding lukte het nog niet. Omdat de thuisclub toch nog weer een tandje bijschakelde bleven ze nog in de wedstrijd. Maar ook bij de rode lantaarndrager was de afwerking, bij een tweetal goede kansen, onvoldoende. Bij Eendracht moest de meest creatieve speler, Mikey Lebbing, met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger Dennis Watson nam echter de taken goed waar. Hij voorzag de voorwaartsen van bruikbare passes en met nog een kwartier te spelen sloeg Eendracht toe. Bij een combinatie tussen ook de juist ingevallen Dardan Gabrica en Carlito de Zeeuw wist de laatste de bal tussen de palen te tikken, 0-2. Daarmee was het verzet van de thuisclub gebroken.

In de laatste minuut mocht Dennis Watson zijn goede invalbeurt bekronen met de 3e Eendrachttreffer. Milan van Leth passte, na een mooie combinatie, op Watson die volledig in vrije positie van dichtbij de bal kon binnenschieten. Een keihard werkend Eendracht voldeed aan de verwachting … winnen bij de rode lantaarndrager. Daarmee kreeg Eendracht loon naar werken met een uiteindelijk dik verdiende overwinning.

Door de resultaten van de andere achtervolgers, DIO’30 kwam niet voorbij Groesbeekse Boys (0-0) en RKSV Driel bleef op 2-2 steken bij Trekvogels, staat Eendracht nu maar liefst acht 8? punten los van de nrs 2 en 3 op de ranglijst. Komende zondag staat er een kraker van jewelste op het programma. Onder voorspelde zomerse omstandigheden komt DIO’30 dan op bezoek (14u30). Jij bent er dan toch ook bij?!


Overige