12 maart 2018 - Voetbal

Eendracht loopt met matige wedstrijd toch verder uit ..

Evenals in de heenwedstrijd had Eendracht het knap lastig met SC Millingen. De bezoekers hebben het moeilijk in de 3e klasse nadat een fors aantal routiniers stopten voorafgaand aan dit seizoen. Daarom moet de ploeg het hebben van een tomeloze inzet. Eendracht lukt dat meestal ook vrij aardig maar dacht het tegen de hekkensluiter zich te kunnen veroorloven een tandje lager te schakelen. En dat was geenszins het geval. Want de blauwzwarten hadden in de beginfase zelfs even kort het initiatief.

Maar daarna liet Eendracht met fases zien met name in het combinatievoetbal niet ten onrechte bovenin mee te draaien. Maar zoals al vaker dit seizoen was de beslissende eindpass niet goed. Bas Roeloffs kwam over links een paar magistraal langs zijn directe tegenstander maar niemand die zich in de 16 over de voorzet kon of wilde ontfermen. SC Millingen beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden en kon zodoende met counters proberen gevaar te stichten. Dardan Gabrica en ook Milan van Leth hadden goede mogelijkheden maar de finesse was er, nog, niet.

Maar na een half uurtje was het dan toch raak voor Eendracht. Een pass van Marciano de Zeeuw kwam bij Remco Benders die de keeper van de gasten kansloos liet en de thuisclub op een verdiende 1-0 voorsprong zette. Een 2e doelpunt van Eendracht werd op randje net wel/net niet buitenspel afgeblazen. Eendracht vergat helaas in deze fase definitief door te drukken en hield daarmee gasten in de wedstrijd. Maar de spaarzame mogelijkheden voor Millingen lieten ze, gelukkig voor Eendracht, onbenut.

Na de theepauze was er hetzelfde spelbeeld met Eendracht meer in balbezit. Met invaller Carlito de Zeeuw, niet fit voor een hele wedstrijd, kwam er meer snelheid voorin. Maar naar later zou blijken miste ook hij de echte wedstrijdscherpte. Eendracht kreeg diverse mogelijkheden om de bezoekers op de knieën te dwingen maar slordigheid en onnauwkeurigheid in de afwerking hielden de bezoekers in de wedstrijd. Deze gingen er daardoor ook steeds meer in geloven maar enkele goede kansen lieten ze onbenut. Ook werd een doelpunt van de gasten afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspelEendracht consolideerde via een uitstekende spelende Bram van Wanroy en de als altijd hard werkende Mels Willems op het middenveld en de wedstrijd werd wat feller. Maar ook daarin zijn de groenwitten wel volwassener geworden dit seizoen. Millingen zette nog een keer alles op alles maar dan zit het geluk, zoals zo vaak bij ‘n rode lantaarndrager, niet mee. Eendracht krijgt in de slotfase dan toch nog het verdiende 2e doelpunt als Mels Willems goed doorgaat en net naast de paal, buiten ‘t bereik van de Millingenkeeper, binnenschiet.

Door de resultaten op de andere velden loopt Eendracht zelfs nog weer punten uit op de concurrentie. Komende zondag is er, aanvang 14.00 uur, de uitwedstrijd bij de Boys van de Breedeweg.


Overige