15 september 2017 - Voetbal

Eendracht klaar voor de start?

Zo’n week of vijf is de selectie van Eendracht o.l.v. trainer Fred Razing en assistent Freek Kornelis nu bezig met de voorbereiding en de grote vraag is of de ploeg klaar is voor de competitiestart van volgende week zondag. Nieuwe gezichten vóór de selectie maar ook binnen de spelersgroep kwamen er diverse nieuwe gezichten zich melden. Voor iedereen is dat wennen maar zo langzamerhand is de hand van de meester zichtbaar. In de beker speelde Eendracht thuis tegen Aquila Dreumel een wat wisselende wedstrijd waar veel kansen onbenut werden gelaten en uiteindelijk ’n wat magere 3-1 winst op het scorebord kwam te staan.

 

Omdat er voor Eendracht slechts een poule van 3 clubs uit “de hoge hoed” van de KNVB kwam is komende zondag de wedstrijd tegen nieuwbakken vierde klasser Batavia Batenburg al van cruciaal belang voor plaatsing in de volgende bekerronde. Maar de groenwitten zijn ’t toch ’n beetje aan de stand verplicht om ditmaal voor de 2e ronde in de KNVB Districtsbeker te plaatsen. Dat zou dan voor ’t eerst sinds een groot aantal jaren het geval zijn. Maar daarvoor moet men eerst zondag a.s. in Batenburg de volle winst binnenhalen. En “zo een twee drie” zal dat niet gaan. Want ook het ambitieuze Batavia heeft riant zicht op de 2e ronde.

 

Alles staat daarbij zeker nog in het teken van de start van de competitie volgende week thuis tegen HAVO uit Haalderen. De ploeg waarmee onze trainer vorig seizoen prachtig en afgetekend kampioen werd in de 4e klasse F. Voor Fred zal dit daarom zeker een beladen wedstrijd zijn. Inmiddels past hij de puzzelstukjes bij Eendracht, samen met assistent Freek Kornelis, langzamerhand in elkaar. Hoewel wat blessures en opstartproblemen zich nu al openbaren staat er op de 24e echt wel een Eendrachtploeg die er klaar voor is. Wie de “poppetjes” zijn die in de basis-elf aan de start verschijnen is nog lastig in te schatten. Zeker is dat de selectie veel breder is geworden dan vorig jaar maar dat zal ook noodzakelijk blijken te zijn in de 3e klas. En iedereen zal hard nodig zijn om het debuutseizoen in de 3e klas tot een goed einde te brengen.

 

Vanaf de zijlijn zullen we de groenwitten weer positief kritisch op de voet volgen. Inmiddels voor het 43e seizoen; 18 seizoenen als speler, ‘n aantal jaren als elftal-leider, als bestuurslid, als wedstrijdcoördinator maar bovenal als supporter. Ik wens de gehele selectie, spelers, trainers en de begeleiding een goed en succesvol seizoen toe. Waarbij RESPECT en FAIRPLAY nooit uit ’t oog verloren mag worden! Ton Broekmans


Overige