24 maart 2018 - Voetbal

Eendracht is dodelijk effectief en bindt ook Beuningse Boys aan de zegekar.

In de thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys slaagde Eendracht er in om de koppositie in de 3e klasse D te consolideren. Hoewel de gasten de eerste helft het betere van het spel hadden waren er geen tot weinig kansen te noteren. Ook niet voor Eendracht trouwens. De slag speelde zich vooral af op het middenveld en dat was, zeker in de eerste helft, in handen van de gasten. Eendracht kreeg een tegenvaller te verwerken toen aanvoerder Daan van Veenendaal al vroeg in de wedstrijd geblesseerd het veld moest verlaten. De groenwitten moesten toen toch even de posities opnieuw neerzetten maar invaller Joop de Valk deed het voortreffelijk.

Tot aan de rust waren er geen doelpunten te bewonderen, dus met 0-0 aan de thee. In de tweede helft kreeg Eendracht wat meer greep op het middenveld en was Eendracht optisch iets sterker. Toen Remco Benders in de 51e minuut een prachtige voorzet van Milan van Leth wist binnen te koppen leek Beuningen geklopt. Maar het spel werd er niet beter op en Eendracht hield redelijk makkelijk stand. Met name de achterhoede stond, ondanks de blessure van Daan van Veenendaal, weer als een huis.

Het zou inmiddels de 4e keer achter elkaar worden dat Eendracht de “nul” zou houden. Ondanks een nog goede kans in de slotfase voor de Beuningse topschutter Glenn Muller bleef kwam er ‘n 1-0 overwinning voor de thuisclub op het digitale wedstrijdformulier van de goed leidende scheidsrechter De Jong. Doordat nummer op de ranglijst, RKSV Driel, zich in eigen huis in SC Millingen verslikte verstevigden de groenwitten de koppositie. Achtervolger DIO’30 ging niet in de fout en won thuis met 2-0 van ONA’53. En dat is komende zondag, 1e Paasdag, de tegenstander van Eendracht. De aftrap in Wageningen is om 14.00 uur.


Overige