14 mei 2018 - Voetbal

Eendracht heeft 'het' nog steeds in eigen hand, ondanks gelijkspel tegen Brakkenstein!

De strijd om de titel in de 3e klasse D wordt steeds spannender doordat Eendracht punten blijft verspelen. Eendracht kwam zondag jl. tegen de bezoekers uit Brakkenstein niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Maar ook de achtervolger, runner-up Eldenia, had de grootse moeite om degradatiekandidaat Millingen uiteindelijk wel aan de zegekar te binden.

 

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Eendracht niettemin nog steeds 3 punten voorsprong. Dat geeft ook de onderlinge verhoudingen in deze klasse weer … iedereen kan van iedereen winnen … maar ook verliezen! Eendracht heeft “het” met nog twee wedstrijden te gaan nog steeds in eigen hand maar het vertoonde spel op de Maasvallei tegen de geel-zwarten uit Nijmegen was niet echt kampioenswaardig. Op een kletsnat sportpark de Maasvallei, wat een verschil met de 28 graden van vorige week ! , lieten de bezoekers van met af aan zien niet onder de indruk te zijn van de titelaspiraties van de groenwitten. De fans van de thuisclub hadden weer genoeg vuurwerk vooraf maar na het eerste fluitsignaal was daar op het veld bij de groenwitten bitter weinig van te zien. Te omzichtig opgezette aanvallen over veel te veel schijven.

 

Brakkenstein ging beter met de natte en gladde veldsituatie om en zij speelden dan ook veel directer. Maar toch kwam de 0-1 als bij verrassing… Een verrassende (?!) vrije trap voor Brakkenstein werd door Mark vd Boogaard in een keer langs het schamele Eendrachtmuurtje en achter de daarom kansloze Michiel Peters Weem geschoten. De groenwitte voorwaartsen waren niet fel en nauwkeurig genoeg en te weinig gefocust op echte doelpogingen. De Eendracht aanvallen stierven dan ook te veel en te vaak in individualisme. En dientengevolge moest, net als vorige week, de rust worden opgezocht worden met een 1-0 achterstand. Na de thee en de, ongetwijfeld, donderspeech van de trainer moest er duidelijk uit een ander vaatje getapt worden. Met een tweetal wisselingen aan de zijde van de groenwitten werd er ook een iets aanvallender ploeg binnen de lijnen gebracht. Met vooralsnog weinig rendement overigens. Tekenend voor de onmacht van de groenwitten in aanvallend opzicht was nog wel het meest dat de jonkies binnen de ploeg het voortouw moesten nemen.

 

Invaller Bas Roeloffs zag een van zijn vele voorzetten uiteindelijk wel bij een opkomende medespeler in het doelgebied terechtkomen. Milan van Leth beloonde zijn ontembare inzet hoogstpersoonlijk met een fraaie gelijkmaker, 1-1. Van dichtbij kopte hij de voorzet op maat, van Bas Roeloffs binnen. Wie dacht dat Eendracht daarna wel even snel orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit. Het veld werd gladder en gladder door de gestaag neervallende regen. Eendracht kwam, ondanks het inbrengen van een extra spits in de persoon van Joeri van Eldik, niet voorbij de Brakkensteinkeeper. Omdat ook Eendrachtkeeper Michiel Peters Weem nog een paar uitstekende reddingen verrichtte bleef het spannend tot ver in blessuretijd.

 

Met de terechte 1-1 eindstand verloor Eendracht helaas weer punten in de strijd om de titel. Met nog twee wedstrijden te gaan voelen de groenwitten, met drie punten voorsprong, inmiddels de hete adem in de nek van de enig overgebleven concurrent Eldenia. Eendracht heeft het nog steeds in eigen hand. Maar dan zal de effectiviteit van het benutten van kansen en de doelgerichtheid toch fors omhoog moeten en de ploeg als geheel meer onverzettelijkheid en winnaarsmentaliteit moeten uitstralen. Zondag a.s. zal eerst sv Hatert bedwongen moeten worden in Nijmegen en dan daarna, in de laatste wedstrijd van het seizoen, moet sv Driel het slachtoffer van de kampioensdadendrang worden. Beide wedstrijden beginnen overigens om 14.00 uur!

 

Bekijk hier de samenvatting van het duel, met dank aan Z3TV!


Overige