27 november 2017 - Voetbal

Eendracht doet lekker mee in de derde klasse … na winst op Brakkenstein ...

… met een zwaar bevochten, maar verdiende, 2-1 overwinning werd ook Brakkenstein aan de zegekar gebonden. Daar leek het echter in de beginfase van de wedstrijd niet op. Thuisclub Brakkenstein nam het initiatief en Eendracht moest alle zeilen bij zetten maar toen de eerste fase eenmaal voorbij was ontspon zich een op en neer gaande strijd waarbij beide ploegen voor de lange bal leken te kiezen. Dat gaf een spelbeeld met een hoog tempo te zien waarbij beide ploegen wel mogelijkheden kregen. Brakkenstein bleef toch enigszins de betere ploeg en bij Eendracht was er wat onnauwkeurigheid in het spel met teveel onnodig balverlies door foutieve passes.

Bij een supersnel uitgevoerde Brakkenstein aanval over links werd de Eendrachtachterhoede uit elkaar gespeeld en vanaf ’n meter of 10 had Bas Schoolmeesters tegenover de inzet van Dennis Kerscher geen kans, 1-0. Op dat moment een verdiende voorsprong voor de geelzwarten maar Eendracht rechtte de rug en de wedstrijd werd feller. Eendrachtspits Carlito de Zeeuw werd veelvuldig ten koste van een overtreding tegen gehouden en uit een van de talrijke vrijetrappen die hier uit voortkwamen scoorde Remco Benders de gelijkmaker met een fraaie kopbal. Veel te genieten was er daarna niet meer tot aan de rust.

En ook in de 2e helft moest de spanning en de inzet veel goed maken want goed voetbal lieten beiden teams maar sporadisch zien. Toch trok Eendracht de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. Daarbij zeker niet gesteund door de scheidsrechter die veelal in het voordeel floot van de verdedigende partij. Dat was zeker het geval toen Carlito de Zeeuw in de 16 onderuit ging nadat hij werd aangetikt door de tegenstander. Een zekere penalty werd door de man in het zwart laconiek weggewuifd. Aan de andere kant moest de Eendracht achterhoede de concentratie vasthouden bij de snelle counters van de gastheren. De groenwitten kwamen steeds nadrukkelijker en beter in balbezit. Maar echt uitgespeelde kansen ontstonden er niet, trouwens voor geen van beide ploegen.

De wedstrijd werd er wel steeds spannender en feller op waarbij beide teams meer en meer overtredingen nodig hadden. Beide keepers konden zich in deze fase van de wedstrijd onderscheiden en dat deden ze met verve. Toch moest de keeper van Brakkenstein capituleren voor ’n doelpunt van de aan Eendrachtzijde inmiddels in de ploeg gekomen Justin Schuurmans. In de 82e minuut nam hij een voorzet van Sjoerd Bosch in een keer op de pantoffel en scoorde met een perfecte volley op een wijze die veel deed denken aan de goal van Marco van Basten op het EK in ’88!

Daarna volgde nog een heet kwartiertje waarin Brakkenstein probeerde alsnog gelijk te komen. Met opportunistisch voetbal en veel duw- en trekwerk voor de goal ging dat niet meer lukken en trok Eendracht de zege over de eindstreep. Daarmee deden de groenwitten goede zaken op de ranglijst en klommen ze met stip naar een 2e plaats.

Komende zondag ontvangt Eendracht voor het eerst sinds vele seizoenen vv Trekvogels weer ‘ns op de Maasvallei. De “Vogels” van de Kwakkenberg zullen ongetwijfeld gaan proberen om die mooie 2e plaats van Eendracht op de ranglijst te gaan overnemen. Maar Eendrachttrainer Fred Razing was een aantal jaren de coach van de gasten van komende zondag dus zal hij de groenwitten weer op scherp gaan zetten voor de aftrap om 14.30 uur op de Maasvallei.

 


Overige