08 januari 2018 - Voetbal en korfbal

Charles Eltink Clubman van het jaar

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 7 januari werd voorzitter Charles Eltink door de redactie van Ronduit in het zonnetje gezet middels de benoeming tot Eendrachtclubman van het jaar. Het was inmiddels voor de 36e keer dat de redactie van het Eendrachtmagazine Ronduit deze jaarlijkse uitverkiezing voor z’n rekening nam. In 1982 was Jan Arts de eerste die de eretitel Eendrachtclubman te beurt viel. En na hem volgden velen die ook werden onderscheiden en daarmee werden bedankt voor de tomeloze inzet voor de vereniging of vanwege een zeer bijzondere prestatie.

Dit jaar kwam de redactie dus tot de wellicht verrassende keuze van Charles Eltink! Charles die als voorzitter zeer nadrukkelijk en duidelijk en op een inspirerende wijze richting geeft aan de vereniging. Een van zijn eerste daden voor Eendracht was het mede vlot trekken van de onderhandelingen met de gemeente over privatisering van de velden. Mede daardoor kreeg Eendracht de beschikking over een prachtig kunstgrasveld in eigendom. Het meidenvoetbal binnen Eendracht kwam voor een groot deel tot stand via Charles!

Hij was het die de sponsoring weer nieuw elan gaf middels het binnenhalen van Bob Veldhuis als bestuurslid sponsorzaken. Hij zette daarmee ook na wat magere financiële jaren ook wat dat betreft weer de puntjes op de i. En zeker niet op de laatste plaats was hij het die, met technische commissie en het bestuur uiteraard, op het juiste moment de goede trainers aantrok voor de selectie. De promotie van het 1e elftal naar de 3e klasse en de mooie plaats op de ranglijst tijdens de winterstop als stille getuige daarvan. Zichtbaar aangedaan nam Charles het applaus, de bloemen en de felicitaties in ontvangst. Eendracht beschikt weer een jaar lang over een meer den terecht gekozen en benoemde Clubman.

 

 


Overige