07 mei 2018 - Voetbal

Als als als … Eendracht verliest … !

Eendracht is er (net) niet in geslaagd om de (te) hooggespannen verwachtingen in de 1e van vier finales waar te maken. Hoewel de ploeg er alles aan deed om de schade, opgelopen middels de vroege 1-0 voorsprong van Eldenia, ongedaan te maken. Die voorsprong was bij de rust niet onverdiend te noemen. De gasten waren de beter voetballende ploeg en hadden ook de beste kansen. Onder zomerse omstandigheden lieten beide teams de vele toegestroomde toeschouwers genieten van een spannende topper in de 3e klasse.

 

Eendracht kwam na de thee verbeten uit de kleedkamers en zette de runner-up uit Elden dan ook snel onder druk. Er kwamen nogal wat mogelijkheden, kleine en grote kansen maar helaas wilde het ditmaal niet lukken. De keeper van de gasten was in grootste vorm en pareerde met katachtige reacties menige doelpoging. Ook Eendrachtkeeper Michiel Peters Weem moest enkele malen zijn kunnen tonen bij de messcherpe counters van Eldenia. Helaas was er uiteindelijk na 90 minuten niet het voor Eendracht zo gewenste resultaat. Door de nederlaag verloren de groenwitten ook nog terloops de kansen op de 2e periodetitel.

 

Daardoor was de stemming uiteraard even “wat minder” direct na de wedstrijd. Daan van Veenendaal sprak van een behoorlijke domper. "Een punt was mooi geweest, dat hadden we ook verdiend. Thuis moet je altijd winnen, maar het zat er vandaag niet in", aldus de aanvoerder tegenover De Gelderlander. Hij vervolgt. "Ik ben altijd wel gespannen voor dit soort wedstrijden, maar het lag niet aan de druk vandaag. Voor rust waren we te passief en leden we teveel balverlies, daardoor viel de tegengoal ook."

 

Carlito de Zeeuw kreeg een behoorlijk aantal mogelijkheden, maar stuitte telkens op Eldenia-doelman Tim Schoofs. "Hij kan goed keepen en had een paar onmogelijke reddingen. Daar kun je niks tegen beginnen. Zonde, want we kregen genoeg kansen." Maar de knop sloeg snel om, want de 3e helft was, mede door het heerlijke zomerse zonnetje, een prima remedie om te relativeren maar ook om “de zaak” weer op scherp te zetten voor de komende wedstrijd van a.s. zondag. Wederom thuis, nu tegen vv Brakkenstein. Om 14.30 uur zijn dan alle supporters en andere belangstellenden weer van harte welkom op de Maasvallei op de groenwitten te steunen in de 2e finale !!!

 

Klik hier voor de foto-impressie, met dank aan hetgeldersevoetbal.nl.


Overige