04 mei 2018 - Voetbal

Als als als als … krijgt Eendracht een eerste ster op het shirt?

Kampioen in 1959 !!! en nog steeds elke zondag bij het eerste langs de lijn. Tinie Thijssen weet het zeker ... we worden kampioen ! De Eendrachtman in hart en nieren was zelf speler van het team dat in 1959 op het toenmalige Eendrachtveld achter de Poort van Limburg kampioen werd.

 

Als als als als … dan kan Eendracht kampioen worden! Vele bespiegelingen, voorspellingen en (on)mogelijkheden zijn er besproken de laatste dagen. Dus over als als als als … daar hoeven we het niet meer over te hebben. Ons eerste elftal staat op het punt om voor volgend seizoen een eerste ster op het groenwitte shirt te laten zetten. Mocht het kampioenschap een feit worden dan is dat het 10e kampioenschap van Eendracht in de historie en mag er dus in navolging van clubs en landenteams een ster op het shirt komen. Alleen gaat het dan om landskampioenschappen en zover zijn de groenwitten nog niet ….

 

Maar wel dus al 9 keer kampioen! De laatste keer is inmiddels al 37 jaar geleden, seizoen 1980/1981. Dus het kan zo onderhand wel weer een keer !!! Maar eerst tegen Eldenia. Een ploeg die het meer dan goed doet na de winterstop en niet voor niets daarom ook bovenaan staat in de strijd om de 3e periode. Eendracht’30 - Eldenia is nog een inhaalwedstrijd vanuit de 2e periode en daar staan de groenwitten, samen met Groesbeekse Boys, nog heel kansrijk. En ondanks het wat mindere belang zal Eldenia het ritme van overwinningen wel vast willen houden.

 

Maar niettemin zijn de drie resterende wedstrijden voor de witzwarten veel belangrijker. Want die vormen welhaast de enige route naar de na-competitie. Maar dan gaan we weer … als als als als … Voor Eendracht ligt er een kortere route naar de 2e klasse in ’t verschiet ... als als als als … en dan wordt er weer historie geschreven …

 

Lees ook: Bij welke resultaten is Eendracht kampioen?


Overige